Bulgur köftesi sulu yemek nasıl yapılır? Bulgur köftesi tarifi ve malzemeleri. Bulgur köftesi yapmak için öncelikle bulguru sıcak suda bekletin. Bulgur suyunu çekene kadar bekleyin. Ardından bulgurun üzerine ince doğranmış soğan, maydanoz, salça, baharatlar ve zeytinyağı ekleyin. Bulgur köftesi karışımını iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Tencereye su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bulgur köftelerini ekleyin. Bulgur köfteleri pişene kadar kaynatın. Sulu yemek servise hazır. Afiyet olsun.

Bulgur Köftesi Sulu Yemek Nasıl Yapılır?​

Bulgur köftesi sulu yemek yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bulgur köftesi sulu yemek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– 2 su bardağı ince bulgur
– 2 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– 2 yemek kaşığı biber salçası
– Tuz, karabiber, pul biber
– 1 demet maydanoz
– Limon suyu
– Sıcak su
Bulgur köftesi sulu yemek yapmak için öncelikle ince bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Bulgurların üzerini geçecek kadar sıcak su eklemelisiniz ve üzerini kapatıp 10-15 dakika bekletin. Bu süre zarfında bulgurlar şişecektir.
Diğer yandan soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından biber salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip karıştırın.
Bulgurlar şiştikten sonra suyunu iyice süzün ve tencereye ekleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Kısık ateşte bulgurlar pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.
Yemek piştikten sonra maydanozları ince ince doğrayın ve limon suyu ile birlikte tencereye ekleyin. Karıştırın ve sıcak servis yapın.
Bu tarif ile lezzetli bir bulgur köftesi sulu yemek yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bulgur Köftesi Sulu Yemek Nasıl Yapılır?​

Bulgur köftesi için; Bulguru ıslatın ve yoğurun.
Soğanı rendeleyin ve yoğurduğunuz bulgura ekleyin.
Baharatları ve tuzunu ekleyin, karıştırın.
Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
Tereyağını eritin ve köfteleri üzerine dökerek pişirin.
Soğanı rendeleyin ve yoğurduğunuz bulgura ekleyin.
Baharatları ve tuzunu ekleyin, karıştırın.
Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
Tereyağını eritin ve köfteleri üzerine dökerek pişirin.
Sulu yemeği için; etleri haşlayın ve suyunu süzün.