Sirkeli pişi nasıl yapılır? Sirkeli pişi tarifi için öncelikle sirkeli pişi hamuru hazırlanır. Hamur için un, yoğurt, süt, kabartma tozu ve tuz kullanılır. Hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur yuvarlak şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır. Pişen pişiler kağıt havlu üzerine alınır ve fazla yağın süzülmesi sağlanır. Sirkeli pişiler pudra şekeri veya bal ile servis edilebilir. Sirkeli pişi tarifi oldukça basit ve lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Afiyet olsun!

Sirkeli Pişi Nasıl Yapılır?​

Sirkeli pişi yapmak için öncelikle hamurunu hazırlamalısınız. Bir kabın içerisine 2 su bardağı unu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 paket instant mayayı ekleyin. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak hamuru yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları tekrar 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurları yağda kızartın. Pişilerin her iki tarafını da güzelce kızarttıktan sonra kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Sirkeli sos için bir kaseye 1 su bardağı sirkeli suyu, 1 yemek kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuzu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak sosu hazırlayın. Kızarmış pişileri hazırladığınız sirkeli sosun içerisine atın ve sosu iyice çekmeleri için karıştırın. Ardından pişileri servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Sirkeli pişi servis ederken üzerine isteğe bağlı olarak tuz, pul biber veya susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sirkeli Pişi Nasıl Yapılır?​

Sirkeli pişi nasıl yapılır? İşte pratik tarifi!
Hamur yoğrulur ve mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur, yuvarlak şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır.
Kızaran pişiler, kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının süzülmesi sağlanır.
Sirkeli pişiler, üzerine dökülen şekerli sirke ile servis edilir.
Hamur için un, maya, tuz ve su kullanılır.
Pişilerin içine peynir, patates veya kıyma konulabilir.
Yağda kızartılan pişiler, sıcak servis edilir.
Sirkeli pişiler, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir.
Sirkeli pişiler, hafif ve doyurucu bir atıştırmalıktır.