Bulut bilişimin genel özellikleri nedir?
NIST tanımından hareketle bulut bilişiminin, bugün bilindiği şekliyle isteğe bağlı self-servis, geniş ağ erişimi, kaynak havuzu, hızlı esneklik ve ölçülen hizmet olmak üzere beş temel özelliği içermelidir.Bulut bilişim ne zaman ortaya çıkmıştır?
İlk gerçek bulut bilişim hizmeti olarak Amazon S3 2006 yılında hizmete girdi. Bununla birlikte asıl buluş S3 için geliştirilen fiyatlandırma modeliydi, kullandıkça öde modeli şu an bulut hizmetleri fiyatlandırılmasında defakto standart olmuştur.Bulut bilişimin bileşenleri nelerdir?
Bulut bilişim yapısal açıdan bakıldığında üç bileşenden oluşur. Şekilde gösterildiği gibi kullanıcı bilgisayarları, veri merkezleri ve dağıtık sunucular bulut bileşimin temel öğeleridir. Bu bileşenler ve özellikleri kısaca anlatılarak daha sonra bilişim sistemleri altyapıları konusuna geçilecektir.
Bilişim kim tarafından ortaya çıkmıştır?
Bilişim kısaca “Thales” tarafından ortaya çıkmıştır.
Melez bulutu nedir?
Hybrid Cloud (Melez Bulut): Public ve Private Cloud’un birleşiminden ortaya çıkan bulut teknolojisidir. Şirketlerin hacmine göre birleşim oranlarında farklılıklar görülebiliyor. Community Cloud (Topluluk Bulut): Birkaç şirket ile ortak kullanılan hizmetleri barındıran bulut teknolojisidir.Bulut bilişim sisteminin avantajları nelerdir?
Bulut Bilişimin Faydaları Nelerdir?Bulut teknolojisi nedir ne işe yarar?
Bulut teknolojisi; bilgisayarlar ve diğer aygıtlar aracılığıyla internet üzerinden istenilen mekanda ve istenilen zamanda her türlü bilgi ve kişisel veriye erişmeyi mümkün kılan teknolojidir. 10 yılı aşkın süredir kullanılan bulut teknolojisi, dijital bir ağ aracılığıyla çoklu sunucu bağlantısı sağlar.
Bulut yayılım türleri nelerdir?
Bunlar; genel bulut, özel bulut ve hibrit buluttur.