Eğitim sisteminde öğretmenin rolü nedir?
Öğretmenin öğretim sürecinde rol ve sorumlulukları vardır. Çeşitli sınıflamalar yapılmakla birlikte bu rol ve sorumluluklar: öğrenmeyi sağlama, sınıf yönetimi, aile üyeliği, değerlendirme, güven verme, mesleksel ustalık, topluluk liderliği başlıkları altında sıralanabilir.Öğrencinin rolü nedir?
Eğitim sisteminin paydaşları arasında en önemli paydaş öğrencilerdir. Etkili bir eğitim sisteminde öğrencileri paydaş olarak görmek ve onların desteğini alabilmek, nitelikli eğitimde anahtar görevi görmektedir. Öğrencilere etkili roller vererek öğretme faaliyetini gerçekleştirmek, öğrenme etkinliğini artırmaktadır.Öğretme öğrenme etkinlikleri düzenlerken öğretmenin sahip olması gereken özellikler nelerdir?
Bu nedenle sınıf içinde aşağıdaki etkinliklere yer verilmesi etkili bir öğretim için yararlı olabilir.
Okulda öğretmenin önemi nedir?
Öğrenciler eğitim yaşantıları boyunca anne ve babalarından çok öğretmenleri ile birlikte bulunurlar. Öğrencilerin kişiliklerinin gelişmesinde, güvenilir ve sosyal bireyler haline gelmesinde öğretmenlerimizin göstermiş olduğu sevgi ve yapmış oldukları fedakarlıklar büyük rol oynar. Öğretmen toplumun manevi mimarıdır.Yaygın öğretim ne demektir?
Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.Iyi bir öğretmen olmak için neler yapmalıyız?
İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.