Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Headlines
Henüz haber oluşturulmadı.
Z

En guzel sahanda yumurta nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.697
Tepkime puanı
6
Puan
38
Credits
-5

En güzel sahanda yumurta nasıl yapılır?​

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Scrambled yumurta nasıl yapılır?​

Çırpılmış Yumurta (Scrambled Egg) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede yumurta ile sütü çırpıyoruz.
- Çok hafif yağladığımız yapışmaz tavaya döküp orta ateşte pişiriyoruz.
- Kahvaltılara renk katacak aynı zamanda oldukça pratik bir tarif.
- Yaklaşık 2-3 dakikada pişiyor.
Yumurtaya yağ dökülür mü?
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.

Tavada yumuşak yumurta nasıl yapılır?​

Bir parça tereyağı ilavesi de yumurtanızın daha yumuşak olmasını sağlar. Malzemenizi hafifçe tereyağıyla yağladığınız tavaya döküp kenarlarının biraz pişmesini ve tavaya yerleşmesini bekleyin. Ardından kenarlardan içeri doğru, mümkünse bir silikon spatula kullanarak katlaya katlaya pişirin.

Yumurta çırpmak nasıl yapılır?​

Çırpılmış yumurta yapımı için; orta boy derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Çatal yardımı ile ileri ve yukarı olacak şekilde üzeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Çırptığınız yumurtaların üzerine yarım su bardağı süt, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı tekrar çatal yardımı ile çırpın.
Yağsız yumurta olur mu?
Yumurtayı bir kâseye kırın daha sonra sıralanmış tüm malzemeleri içerisine ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısınmış bir teflon tavaya dökün. Daha sonra tavanın kapağını kapatarak ocağın altını sonuna kadar kısın. Yağsız olduğundan çabuk yanabilir bunun için sık sık kapağını açarak kontrol edebilirsiniz.
- Cıvık isteniyorsa 3-4 dakika ( beyazları tam pişmemiş sarısı cıvık)
- Rafadan isteniyorsa 4-5 dakika ( beyazları pişmiş sarısı cıvık )
- Kayısı 6-7 dakika (beyazı tam pişmiş sarısı yarı katı yarı sulu şekilde )
- Katı 11-12 dakika ( beyazları da sarısı da tam pişmiş şekilde )
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri