Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fitre ve zekât kime düşer?
Hocam dayımın oğlu üniversitede okuyor. Yazın bir turizm şirketinde çalışıyor. Ortalama 20.000-30.000 tl arası para kazanıyor. Tüm parası üniversiteye ve kendi şahsi ihtiyaçlarına gidiyor hatta yetmiyor ve yakınlarından yardım alıyor. Yetmemesinin nedeni yarı burslu...
Kumarda kul hakkı var mı?
Hocam, iki sorum var :
SORU-1: Geçmişte (yirmi beş-otuz yıl önce) iki-üç yıl tanıdığı-tanımadığı kişilerle kumar oynamış biri pişman olup tövbe etmiştir. Geçmişte oynanan bu kumarda kul hakkı var mıdır? Varsa kimlerin hakkı vardır ve kul hakkından kurtulmak için ne...
Kadının dövülmesi ve Mesiha Sorunu
Sayın hocam, şunları bendeki Kur’ân meallerinde, Nisa suresi 34. ayetinde mealen kadınların itaat etmezlerse dövülebileceği yazılıyor. Bu meal doğru mu?
Diğer sorum ise Hz. İsa’nın Mesih olmasını bir Müslüman olarak nasıl anlamalıyım? Almanya’da yaşıyorum ve...
Göklerde ve yerde bulunanlar kimlerdir?
Sevgili hocam, Kur’ân-ı Kerimde zaman zaman yinelenen, 'göklerde olanlar' (oralarda bulunanlar) ifadesiyle ne anlatılmak isteniyor? Göklerde bizler gibi akıllı ve şuurlu başka yaratıklar olabilir mi? Beni kısa da olsa aydınlatırsanız çok sevinirim...
Müslüman bir kadının Hıristiyan erkek ile evlenmesi
Sayın Süleyman Bey, kız kardeşim 1980 yılında Hollanda’da doğdu ve şu yaşına kadar ailem ile orada yaşadı, bu doğal süreç içinde dininin gerektirdiği her şeyi yerine getirdi, namazını da kıldı, ancak Müslüman Türk erkekleri ile duygusal...
Kur’ândaki Mesih
Sayın hocam, verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için sağ olun. Yanılmıyorsam Kur’ân’da, Hz. İsa’dan hem peygamber hem de Mesih olarak bahsediliyor. Hangi âyet olduğu ezberimde değil, ama okuduğumda ilginç bulmuştum. Mesih’i Hıristiyanlar kurtarıcı olarak anlıyorlar. Kur’ân Mesih’i...
Kul hakkı affedilir mi?
Aşağıda ..... bir yazınızdan iki paragraf var. Bu yazınızı okuduktan sonra merak ettiğim konu hakkındaki sorumu doğru kişiye sorduğumu biliyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim.
Sorum: Kul Hakkı yenilerek...
Nasıl Tövbe etmeliyim?
Arkadaşının eşiyle Internet’te duygusal mesajlaşmasından ötürü son derece pişmanlık içine giren okurum diyor ki:
“Ben bugüne kadar huzuru ve mutluluğu bulmuş bir kişi değilim, hep hayattan darbeler yedim. Hiç kimseye ne selam veriyorum ne de biriyle sorunumu...
Sebe’ Suresi 14’ncü âyetten, Hz. Süleyman'ın, değneğine dayanmış dururken öldüğü, ağaç kurdunun değneği çürütmesi sonucunda Süleyman'ın yere düşmesiyle öldüğünün anlaşıldığı, fakat öldüğü halde değneğe dayalı vaziyette ayakta durduğu sürece kendisini sağ sanan cinlerin, ona hizmete devam...
Buhârî sağlam değil mi? Hadiste ölçü ne olmalı?
Selamünaleyküm hocam, bende Buharî hadis kitabı var ama bazı âlimler Buhari hadislerinde amel edilecek bir şey yok diyorlar; hadislerin hiçbiri doğru değil; diyorlar hatta hadisler yoktur; diyorlar. Sadece Kur’ân bize yeter diyorlar. Ben de Buhari...
Cennete sadece Müslümanlarmı girer?
Hocam ben, Hıristiyan bir kızla evlenmeyi düşünüyorum. Benim onun dinini zorla değiştirmek gibi bir niyetim yok, modern, İslamı en güzel biçimde yaşamaya çalışan biri olarak, zamanla ona İslamiyet’i anlatarak İslam dinine davet etmeyi düşünüyorum. Ama kafama...
İslam’da miras hukuku?
Hayırlı günler. Benim kafama takılan bir soru var, cevaplarsanız sevinirim. Ben çalışan bir bayanım. Kazandığımın büyük bir kısmını aileme harcıyorum. Aileme harcadığım için elimde avucumda yok. Yani gelecekte hiçbir birikimim olmayacak. Annem, babam, iki erkek kardeşim...
SECCADE
İlk dönem kaynaklarında, Türkiye’de namazlağ veya namazlık da denilen yaygının Arapça adı seccâdeye (secdeden) rastlanmaz. Ancak bazı muahhar kaynaklar, ilk dönemlerde üzerinde namaz kılınan halı-kilim türü yaygılardan seccade olarak söz eder. Hz. Peygamber’in, üzerinde namaz kıldığı...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.