AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yemek Tarifleri

Yemek tarifleri kategorisinde bildiğiniz veya denediğiniz yemek tarifleri üzerine içerikler oluşturabilir, takıldığınız yada merak ettiğiniz yemek tarifleri konularında soru sorabilir, ilgilendiğiniz ya da bildiğiniz yemek tarifleri üzerine sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.

Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma 100 gram et yağı Pulbiber Tozbiber Tuz 1 adet soğan Lavaş için; 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kuru hamur mayası Adana Kebap Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Et yağını rondodan geçirelim. Soğanı rendeleyelim. Fazla suyunu süzelim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
43
Makarna Tanımı İçin Materyaller Yarım paket makarna Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kaşık margarin 2 kaşık domates salçasi Makarna Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Makarnamızı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Başka tencereye yağımızı koyup üstüne salçayı ekliyoruz. Biraz piştikten sonra tereyağımızı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler 3 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2-30 su bardağı un Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra süt, sıvı yağ eklenir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Acele Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta akı (sarısı üzerine) 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ ( margarinde eritilebilir ) 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 1 paket kuru yahut yaş maya 7 yahut 8 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı Susam...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Tuzlu Pasta Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı erimiş tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta (Sarısı üzerine) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 paket kabartma tozu Un Tuzlu Pasta Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Derince bir kabın içine yağ, yoğurt...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Milföy Sote Tanımı İçin Gereçler 1 paket milföy 1 paket tavuk göğsü 3 adet domates İsteğe nazaran baharat 1 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı Milföy Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğruyoruz daha sonra onları kavurmaya başlıyoruz tavuklarımız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Saç Kavurma Tanımı İçin Gereçler 750 gram kuşbaşı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 3 adet yeşil biber 3 adet domates Tuz Karabiber Pul biber Zeytinyağı Saç Kavurma Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Eti evvelden kızdırılmış tavaya alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Kakaolu Kek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı kakao 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz 1 çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un Üzerine Çikolata sosu Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Havuçlu Kek Tanımı İçin Materyaller 4 adet oda ısısında yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 3 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı kırık ceviz 1,5 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı ucu karbonat 2 su bardağı un Havuçlu Kek Tanımı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Pişi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2, 5 -3 su bardağı un Pişi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Derin bi kasede yoğurt ,tuz ,karbonat bi çırpıcı ile uygunca çırpılır . Akabinde elenmiş unumuzu ekleyip bi hoş yoğurulur. 10 dakika...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller Yarım kg az yağlı kıyma 4 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı salça (Domates biber ) 1 orta uzunluk soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Evde Saralle Nasıl Yapılır Saralle Tarifi Saralle İcin Malzemeler: 2 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 15 yemek kaşığı un 12 paket erimiş margarin 12 paket vanilya 1 paket kakao 1 su bardağı sut Dilerseniz yumurta kullanmayabilirsiniz Yumurta yerine margarini biraz fazla...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler 1 kilo aşurelik buğday 2.5 su bardağı nohut 2,5 bardak fasulye 250 gram kayısı 250 gram incir 1 su bardağı dut 1 su bardağı kuş üzümü 1,5 su bardağı kuru üzüm 1,5 kilo şeker Üzeri için 2 su bardağı çekilmiş ceviz Göz kararı toz antep fıstığı 2 adet...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
47
Ton Balıklı Salata Tarifi İçin Malzemeler 1/3 oranında boru makarna 3 yaprak marul 1 küçük boy havuç 2 adet salatalık tursusu 1 domates 1 küçük soğan 5 dal maydanoz 5 dal dereotu 1 kutu konserve ton balığı Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Pul biber Ton Balıklı Salata Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
46
Mevsim Salatası (Her Yemeğin Yanına Yakışan Bir Salata) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan 3 adet salatalık 1 adet turp 4.5 dal kıvırcık Yarım kara lahana Sosu İçin; Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke Tuz Üzeri İçin; Kuru nane Pul...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Buğday Nişastalı Kurabiye (Tadı Damağınızda Kalacak) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım paket margarin 1 çay kaşığı karbonat 1 paket (200gr) buğday nişastası 1,5 – 2 su bardağı un denetimli ekleyelim Buğday Nişastalı Kurabiye...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Kıymalı Karnıbahar tarifi Pirinç pilavı Karışık salata Pirinç pilavı için; 2 su bardağı pirinç 1 tavuk bulyon 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 4 buçuk su bardağı su ve tuz Kıymalı karnıbahar tarifi; 150 gr kıyma Bir orta boy karnabahar 1 kapya biber 1 orta boy soğan 2 diş...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
42
Resimli Dondurmalı Cikolatalı Pasta Tarifi Dondurmalı Cikolatalı Pasta Nasıl Yapılır Dondurmalı Cikolatalı Pasta İcin Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 corba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket krem şanti 1 su bardağı sut 1 kase damla cikolatalı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Şeftalili Porsiyonluk Pasta yapımı Resimli Şeftalili Porsiyonluk Pasta Malzemeler : Yarım Kakaolu Pandispanya Yarım Sade Pandispanya 1 Poşet Krem Şanti 1 Cay Bardağı Sut Kreması İcin : 2 Su Bardağı Sut 1 Cay Bardağı Toz Şeker imagesseftaliliporsiyonlukpastatarifiresimli5ad3cdb407b4f...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
46
Cevizli Balkabaklı Cheeseke Tarifi Resimli Cevizli Balkabaklı Cheeseke Tarifi Cevizli Balkabaklı Cheeseke İcin Gereken Malzemeler 2 paket yulaflı biskuvi 1 cay kaşığı tarcın 50 gr tereyağ 400 gr labne peynir 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 200 gr balkabağı puresi 1 paket şekerli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
43
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gram margarin 3 adet yumurta Kreması için: 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1/2 (yarım) su bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1/2 (yarım) paket krema 1 yemek kaşığı labne Üzeri için: 1 paket çikolata sosu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Sosis Tava Tanımı İçin Gereçler 9 adet parmak sosis yahut 3 adet uzun sosis (dana eti) 4 adet domates 3 adet sivri biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz Sosis Tava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle sıvı yağda biberlerimizi kavuralım. Akabinde doğradığımız sosisleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Taş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 litre süt 1 paket kabartma tozu 3.5 su bardağı un (Tahin kıvamı) 1 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı Taş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 buçuk su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 adet büyük uzunluk portakal (suyunu sıkın kabuğunuda rendeleyin.) 1 buçuk yemek kaşığı mavi haşhaş 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
46
Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kabak (iri rende) 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 /2 çay kaşığı zerdeçal 1 /2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 1 /2 bağ dere otu 1 su bardağı kese yoğurdu 2 diş sarımsak (ezilmiş) Arzu ederseniz üzerine 1 tatlı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
49

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt