- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 341.698
- Tepkime puanı
- 7.116
- Puan
- 393
Garame anlaşması ne demek?
Garame anlaşması, ipoteğin tesisi sırasında veya sonradan birden çok ipotek alacaklısı arasında yapılan ve gayrimenkulün paraya çevrilmesi halinde, üst derecedeki ipoteğin öncelikli olması hakkını kaldırarak, alacak miktarları arasındaki orana göre satış bedelinin paylaştırılmasını öngören bir anlaşmadır.Rehinli mal satılır mı?
İpotekli taşınmazların satışına engel teşkil edebilecek herhangi bir husus mevzuatlarımızda yer almamaktadır. İpotekli taşınmaz, malikin talebi ile ipotek alacaklısının herhangi bir iznine bağlı olmaksızın devredilebilir veya kısmen bir parçası da satılabilir.Garame orani nedir?
aAlacak garame payı Her bir Alacaklının alacağının, toplam alacak ve/veya yer aldığı grup içindeki oranını ifade eder.
Garame edilmek ne demek?
garame hukukta yerine getirilmesi gereken şey, oran, nispet, borç, borçluluk, borcu paylaşma ya da paylaştırma anlamına gelmektedir.Hacizden sonra satış nasıl yapılır?
Muvakkaten veya ihtiyaten haczedilen malların satışı istenemez. Bu kuralın tek istisnası İİK 113’üncü maddedir. Alacaklı taşınır mala haciz koydurduktan sonra 6 aylık süre içerisinde satış istemelidir. Alacaklının satış istemesinden itibaren 2 aylık süre içerisinde satış işlemi yapılır.Rehinli araç alım satımı nasıl yapılır?
Rehinli Araç Satılırmı? Malesef aracın üzerinde rehin olduğu sürece resmi olarak noterler üzerinden kesinlikle satışını yapamazsınız. Bunun için tek yol ilgili borcun tamamının ödenip ilgili finans kuruluşunun rehin kaldırma işlemi yapmasının hemen ardından rehinli aracın satışı yapılabilir.
Garame hesabı ne demek?
Maaş haciz sırası neye göre belirlenir?
Öncelikle kural olarak icra takibinin ne zaman açıldığı, borcun vadesi önem arz etmeksizin maaş haczinde sıra işverene gönderilen maaş haczi müzekkeresinin tebliğ tarihine göre belirlenir. Yani işverene ilk tebliğ edilen maaş haczi ilk sıradadır.Muktazi nedir?
MUKTEZÎ – MUKTAZÎ (ﻣﻘﺘﻀﻰ) i. (Ar. iḳtiżā’ “gerektirmek, gerekli kılmak”tan muḳteżі) Gerekli olan, gerekli, lüzumlu şey, lâzım: Mâni ve muktezî teâruz ettikte mâni takdim olunur (Cevdet Paşa).