Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Itme ve çekme kuvvetine örnek durumlar nelerdir?
Çevremizden itme ve çekme kuvvetlerinin etkilerini gördüğümüz durumlara örnekler verelim.- Sınıf tahtasının silgiyle silinmesi.
- Bozulan otomobilin itilmesi.
- Arka sırada oturan öğrencinin sıkışmaması için öndeki sıraların ileri çekilmesi.
- Mıknatısın demir parçalarını çekmesi.
- Daldan düşen elmanın yer tarafından çekilmesi.
Itme kuvvetini nerede kullanırız?
Itme kuvvetini nerede kullanırız?– Bilgisayarın tuşlarına basarken itme kuvvetini kullanırız. – Futbolcular topa vururken itme kuvvetini kullanır.
Itme ve çekme kuvveti uygulayarak her varlığı durdurmaya çalışmak niçin tehlikelidir?
– İtme ve çekme kuvveti uygulanan cisimler zaman zaman tehlike oluşturabilir. Hızla giden ya da dönen cisimlere dokunmak ve bu cisimleri durdurmaya çalışmak kişileri yaralayıcı etkilere sahiptir. Bu sebeple hareket eden cisimleri ile ilgili yapılacak durum onları durdurmak değildir.Bir cismin yer değiştirmesine ne denir?
Bir cismin yer değiştirmesine ne denir?Yer değiştirme veya yerdeğişimi, hareket eden bir parçacığın konumundaki değişmedir. Parçacığın harekete başladığı konum (referans noktası) ile belirli bir zaman sonra bulunduğu konum arasında, son konum yönünde, doğrusal bir vektördür. Yer değiştirme, alınan yol ile karıştırılmamalıdır.
Itme kuvvetleri nedir?
İtme, Newton’un ikinci ve üçüncü kanunları tarafından nicel olarak tanımlanan bir tepki kuvvetidir. Bir sistem kütleyi tek yönde harekete geçirdiğinde ya da ivmelendirdiğinde, ivmelenen kütle eşit büyüklükte ama sisteme zıt yönde bir kuvvet oluşturacaktır.Hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeler nelerdir?
Hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeler nelerdir?Vantilatör, elektrikli matkap, mikser ya da elektrikli testere gibi çalışırken dönme hareketi yapan araçlara, bu araçlar çalışırken dokunmak oldukça tehlikelidir. Aynı şekilde heyelan, çığ, sel, deprem gibi doğal afetlerde de hareket eden cisimlerin insan sağlığı ve yaşamına tehdit oluşturduğu durumlar yaşanmaktadır.