Son Konular

1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine:
Tarçın
Damla çikolata
Kakao
Mavi haşhaş
Kızılcık marmelatı
Hindistan cevizi
Pudra şekeri
Ayırdığımız yumurta beyazı

1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye hamuru için, teremyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri bir kaba alınıp yeterlice yoğurulur.
Kabarma tozu, vanilya, limon suyu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında olacak halde yoğurunuz.
Ele yapışmayan bir hamur olacak, şayet unu fazla koyarsanız sertleşir, dikkat ederseniz yumuşacık hamur olacaktır.
Tam kıvamına gelmeden hamurdan 1 avuç kadar alıyoruz.
Daha sonra kalan hamura un koymaya devam ediyoruz.
Ayırdığımız 1 avuç hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyip düzgünce yoğurup bir kenara alıyoruz.
1. Kurabiye için; büyük kaptaki hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, yuvarlayıp, ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
Önce yumurta beyazına sonra haşhaşa batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu halde 21 adet yaptım).
2. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, tepsiye dizip üzerine damla çikolataları batırıyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
3. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp, yuvarlıyoruz ve bu halde tepsiye diziyoruz. Bu formda boş pişirip, fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz. (bu biçimde 14 adet yaptım).
4. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp yuvarlayıp, evvel yumurta sarısına daha sonra hindistan cevizine batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
5. Kurabiye için; ayırdığımız kakaolu hamurdan, biraz hamur alıp, birazda sade hamurdan alarak avcumuzda ikisini bir ortaya getirerek çok fazla karıştırmadan yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsilere dizilmiş olan kurabiyeleri, 180 derece fırında 20-25 dakikada pişecektir. Çok kızarması, hafif pembeleşmesi kafi.
Haşhaşlı olan kurabiyelere (1. Kurabiye), fırından çıkar çıkma, ortalarına bastırdığımız yerlerine marmelat koyuyoruz.
Sade olan (3. Kurabiye), üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

1 Hamur 2 Farklı Kurabiye

S

1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un 125 gram tereyağı 2 yemek kaşığı kakao 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ Süslemek için; Nutella, çilekli sos, fındık, ceviz 1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Elmalı Kurabiye Kıyır Kıyır Kaç Tane Yediğinizi Anlamayacaksınız Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı sıvı yağ 125 gram tereyağı oda sıcaklığında yumuşak 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
1 Hamur İle 3 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Ana hamur için: 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 100 gram şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya şekeri 2 tatlı kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 300 gram kullandım) Kakao Çikolata parçacıklar Tarçın Esmer şeker 1 Hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 250 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığındaki) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta beyazı Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Hazırlara Taş Çıkaran Tahinli Dilimli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 6 yemek kaşık tereyağı 1.5 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 1 yumurta darısı beyazı üzeri için 1 vanilya 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri için; Yumurta akı Dövülmüş fındık Çikolata soslu Hazırlara Taş Çıkaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.134
  2. Mesajlar

    1. 1.678.810
  3. Kullanıcılar

    1. 31.780
  4. Son üye

Geri
Üst Alt