Son Konular

1 Hamurdan 3 Kurabiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
1 Hamurdan 3 Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı nişasta (mısır, buğday farketmez)
1 paket vanilin
6,5-7 su bardağı arası un
Hamurun 3'te 1'i için 2 yemek kaşığı kakao

1 Hamurdan 3 Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve nişasta hariç diğer malzemeleri tereyağına yedirerek yoğurun. Un ve nişastayı kontrollü şekilde ekleyin. Benim yumurtalarım xl olduğundan 7,5 su bardağı un koydum ama siz ayarını kendiniz yapın.
Hamur henüz tam kıvam almamışken ikiye bölün. Yarısına kakao, diğer yarısına biraz daha un ilavesi ile hamuru yoğurarak güzel bir kıvama getirin.
3'e bölüp bir parçasına kakao ekleyip yoğurun. İstediğiniz gibi şekil verin.
Üst kattakine damla çikolata ilave edip toplar yaparak çatalla üzerlerine bastırdım. Pişirdikten sonra erimiş çikolata ve fıstığa batırdım.
Orta kattakini kakaolu hamurdan yaptım. Minik tartolet kalıplarına hamuru yerleştirip içime 1 tatlı kaşığı nutella doldurdum. Üzerlerini de hamurla kapatıp fırına verdim.
Alt kattakini biskrem şeklinde, hamurdan toplar alarak içerisine çikolata koyarak yuvarladım. Üzerlerine bıçakla şekil vererek fırına verdim. Pudra şekeri serperek servis yaptım.
Hepsini 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirdim.
1 Hamurdan 3 Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

S

1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye

S

1 Defada 3 Farklı Pancake

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yumurta Bir fiske tuz Alabildiği kadar un (ele yapışmayan bir hamur elde edecek kadar) 2 yemek kaşığı kakao 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 1 paket teremyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı pudra şekeri 3-4 damla limon suyu 1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Üzerine: Tarçın Damla çikolata Kakao Mavi haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
1 Çeşit Hamurdan Tart Ve Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı sıvı yağ 4,5 su bardağı un 1 paket vanilya ve kabartma tozu 3-4 adet elma 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamurun ana malzemesi: 500 gram oda ısısında tereyağ 1 kg un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 paket vanilya 4 adet yumurta ( Oda ısısında) Alternatif yaptıklarım ( opsiyonel) Rafaellolu için: 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi Vanillekipferl için ( ay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Süslü Kurabiye (Bir Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Buzluk Kurtarıcı) Tanımı İçin Gereçler 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için; Benmari yöntemi eritilmiş tablet çikolata Süslü Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.358
  2. Mesajlar

1. 1.679.173
  3. Kullanıcılar

1. 31.805