Son Konular

1 kisilik krep nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

1 kişilik krep nasıl yapılır?


yapılışı
- Yumurta, süt, un ve sıvı yağı bir kap içerisinde çırpın. Arzuya göre tuz ilave ederek, homojen bir karışım elde edin.
- Yağlanmış krep tavasını ısıtın. Isınan tavaya kepçe yardımı ile krep hamurunu aktarın ve arkalı önlü pişirin. Hazır hale gelen krebi sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun!

2 kisilik krepten kac tane cikar?


2 kisilik krepten kac tane cikar?
Bu ölçülerle normal büyüklükte 4 adet krep çıkıyor, ben 2 tane yediğim için kişi başı 2 tane olarak düşündüm 🙂 Daha fazla yapmak isterseniz diğer krep tariflerimize göz atabilirsiniz, ya da 2 kişilik krep tarifinin malzemelerini arttırarak da yapmanız mümkün tabii ki.

Çızlama nasıl yapılır?


Çızlama nasıl yapılır?
Krep (Cızlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar, süt, tuz, sıvı yağ çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra, hafif yağlanmış ve kızdırılmış tavaya kepçe yardımı ile dökülür.
- Göz göz olduğunda, krebimizi diğer tarafını da çevirip pişirelim.

Krep nasıl yapılır ve malzemeleri?


Krep Yapılışı;
- 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı duyu karıştırma kabına alın.
- Üzerine 6 yemek kaşığı unu ekledikten sonra çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumurta ve tuzu ilave edin.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ardından 5 dakika dinlendirin.

1 tane yumurta ile krep nasıl yapılır?


1 tane yumurta ile krep nasıl yapılır?
1 Yumurtadan Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü yumurtayı ve az miktar tuzu ilave edip karıştırılır, unu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırılır topaklanmayacak şekilde.
- Zamanınız varsa 10 dakika dinlendirilir.
- Teflon tavada az sıvı yağ koyup kızdırın.
- Tavaya bir kepçe ile hamuru dökerek yayın.

Krep tarifi 2 kişilik nasıl yapılır?


Krep tarifi 2 kişilik nasıl yapılır?
2 Kişilik Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta yumurta ve unu mikserle orta hızda çırpın.
- Süt ve su ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
- Tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Orta boy bir tavayı orta ateşte ısıtın.
- Yarım su bardağı kadar harcınızdan tavaya alın ve tavaya yayın.

Pakmayalı akıtma nasıl yapılır?


Mayalı Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sütümüzü ısıtalım.
- Ilık olmalı parmak yakmayacak kadar ılık mayamızın içine şekerle birlikte döküp karıştıralım. 10-15 dk kadar mayalandıralım.
- Diğer malzemelerimizi ilave edip mikserimizle çırpalım.
- Bütün malzemelerimiz iyice karışsın.

Pakmayalı akıtma nasıl olur?


Pakmayalı akıtma nasıl olur?
Mayalı Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık su, süt, maya ve toz şekeri alıp güzelce karıştırın.
- Unu ve tuzu yavaşça ilave ederek çırpın ve kek hamuru kıvamında olunca üzerini streçle kapatın.
- Hamuru 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan kepçeyle tavaya döküp önlü arkalı pişirin.
Tek Kişilik Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye yumurta kırın ve üzerine süt ekleyerek çırpın.
- Unu karışıma ekleyin , üzerine tuz serpin.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Karışımı, sıcak tavaya dökün ve ilk tarafı 1 buçuk dakika ikinci tarafı ortalama 30 saniye olacak şekilde pişirerek servis edin.

Krep tavası nasıl olmalı?


Krep tavası nasıl olmalı?
İnce krep tavası, yanmaz yapışmaz düz yüzeyli tava ya da demir döküm tava. Krep yaparken bu üç çeşit tavadan herhangi biri varsa harcı hazırlamaya hemen başlayın çünkü en lezzetli krepler onlar sayesinde pişiriliyor. Sac ya da krep pişirmek üzere özel tasarlanan elektrikli saclar da mükemmel pişirme araçları.

Krep tavası ile neler yapılır?


Krep Tavasında Çabucak Omlet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
- Kahvaltılık Krep Tarifi. 2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme.
- Sebzeli Omlet Tarifi. 1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme.
- Krep Tarifi Videosu.
- Krep Börek.
- Tavada Yumurtalı Tost.
- İki Peynirli Omlet Tarifi.
- Krep Kanepe Tarifi.
- Kahvaltılık Omlet Böreği (Puf Puf)

Granit tava da krep olur mu?


Granit tava da krep olur mu?
Krep tavamızı alıp en küçük ocağı açalım. (Krep tavanız yoksa orta büyüklükte bir granit yada seramik tava da işinizi görecektir sadece çok büyük ve derin olmaması yeterli) Çok az tereyağ yada margarin koyup eritelim. (Yalnızca ilk seferde kullanmanız yeterli olacaktır).

Krep tavası kaç cm olmalı?


Krep tavası kaç cm olmalı?
Krep tavaları genellikle 26 cm çapında üretilmekte ve satışa sunulmaktadır.

Krep tavasında omlet olur mu?


Omletler için bir kasede 2 yumurta,tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Krep tavasını yarım tatlı kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz. Tava ısınınca yumurtayı döküyoruz. Çiğ yerleri pişince omleti ters çeviriyoruz.

Krep tavasında pankek yapılır mı?


Krep tavasında pankek yapılır mı?
İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin.

Diyette kaç tane krep yenir?


Diyette kaç tane krep yenir?
Ayrıca beyaz un yerine yulaf veya esmer un tercih edin. Böylece yaptığınız krepler hem lezzetli hem az kalorili olacaktır. Günlük kalori ihtiyacınızı aşmamak şartıyla diyet yaptığınız sürece haftada birkaç kez krep yiyebilirsiniz.

Krep için kaç yumurta?


Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağından biraz az un.
- 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz.
- pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Krep tavası olmadan krep yapılır mı?


Krep tavası olmadan krep yapılır mı?
(Krep tavanız yoksa orta büyüklükte bir granit yada seramik tava da işinizi görecektir sadece çok büyük ve derin olmaması yeterli) Çok az tereyağ yada margarin koyup eritelim. (Yalnızca ilk seferde kullanmanız yeterli olacaktır).
 
Renkli krep tarifleri ve farklı alternatiflerle ilgili birçok bilgi verilmiş. Krep yapımı oldukça basit ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen bir tariftir. Ayrıca çeşitli tavalarda krep pişirme yöntemleri ve önerileri konusunda bilgiler de paylaşılmış.

Krep yapımı için genel bir tarife göz atalım:
- Yumurta, süt, un ve sıvı yağı karıştırın.
- Arzu ettiğiniz tat ve kıvama gelene kadar karışımı çırpın.
- Yağlanmış krep tavasında hamuru döküp her iki tarafını da pişirin.
- Pişen krepleri sıcak servis yapın ve isteğe göre çeşitli malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Krep yapımında kullanılacak tava seçimi de önemli bir detaydır. Krep tavası genellikle ince, yanmaz yapışmaz özelliklere sahip ve düz yüzeyli bir tavadır. Ayrıca demir döküm tavalar da krep yapımı için oldukça idealdir.

Krep tavası dışında granit veya seramik tavalarda da krep yapmak mümkündür. Ancak tava seçerken tavayı dikkatlice seçmek ve tavayı yağlamak önemlidir.

Toparlayacak olursak, krep yapımı oldukça pratik ve keyifli bir süreçtir. Farklı malzemelerle zenginleştirilebilen ve çeşitli tavalarda pişirilebilen krep tarifleri herkesin damak zevkine hitap edebilir. Afiyet olsun!
 

Akkor aydinlatma nedir?

Uzman Klinik Psikolog ne yapar?

  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.627
  3. Kullanıcılar

    1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt