Reputation:
1 patlıcan fidesi kaç kilo verir?
VERİM: Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.Patlıcana hangi gübreler iyi gelir?
Patlıcana hangi gübreler iyi gelir?Gübreleme : Patlıcanlar gübreyi çok sever. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4-6 ton hesabı ile iyi vasıflı, yanmış ahır gübresi ve yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübrenin yarısı dikim esnasında, azotlu gübrenin ikinci yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir.
Biber Patlıcan kaç günde bir sulanır?
Biber Patlıcan kaç günde bir sulanır?Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.
Patlıcan kaç günde çıkar?
işlenmiş toprağa patlıcan tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-15 gün içerisinde gerçekleşecektir.Serada patlıcan kaç günde yetişir?
Serada patlıcan kaç günde yetişir?Patlıcan – Ağustos ayında tohum ekiminden sonra yaklaşık 3 ay sonra hasata gelir. Ekim ayında yapılan ekimde ise hasat 5-6 ay sonra başlar. Normal iriliğe gelen meyvalar hasat edilir.
Patlıcan nasıl gübrelenir?
Patlıcan nasıl gübrelenir?Patlıcana hangi gübre iyi gelir; Yetiştiriciliğinde 1 dekar için 20kg azot, 10 kg fosfor, 25 kg potasyum saf olarak verilmesi gerekmektedir. Taban gübrelemesinde fosforlu gübrenin hepsi verilmesi daha uygun olmaktadır. Azotlu ve potasyumlu gübreler 3 ve 4 seferde bölünerek verilmesi daha uygun olmaktadır.
Patlıcan bitkisi nasıl yetiştirilir?
Tohumlar nemli bezin içinde 15 saat kadar bekletilir. Çimlenme sonrası tohumlar ekilir ve fide çıkana kadar sulama devam eder. Patlıcanın büyüme sürecinde çapalanması gerekir. Patlıcan sıcak iklimlerde yetişen bir bitki türüdür.Patlıcan yetiştirme koşulları nelerdir?
Patlıcan yetiştirme koşulları nelerdir?Patlıcanın büyüme ve gelişmesi için uygun sıcaklık değerleri 25-30°C'dir. Ilıman iklimlerde yıllık kültür bitkisi olarak yetiştirildiği için tohum ekiminden itibaren hasat devresi sonuna kadar don olmayan ve bitkinin gelişmesi ile ürün vermesi için normal olarak 15–35 °C sıcaklığa ihtiyacı vardır.