- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.264
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.067
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
1 su bardağı mercimek ne kadar su?
Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.
10 kişilik mercimek çorbasına ne kadar mercimek konur?
2 yemek kaşığı un (8-10 kişilik tarif için. eğer 5-6 kişilik yapmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı un kullanın)
Mercimek çorbası ne kadar sürede pişer?
Mercimek çorbası ne kadar sürede pişer?
Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın.
Rondosuz mercimek çorbası nasıl yapılır?
Rondosuz mercimek çorbası nasıl yapılır?
Ketılda su kaynatılır (veya varsa etin kemik suyu ) düdüklü tencereye dökülür. Kaynar suya zeytinyağı ve baharatlar eklenir . tencerenin kapağı kapatılır. Ne kadar ağır ağır ve uzun süre pişse o kadar güzel oluyor benim unutarak 4 saat pişirdiğim bile oldu ama 50 dakika sonra da tamamen hazır oluyor normalde.
2 su bardağı mercimek ne kadar su konur?
2 su bardağı kırmızı mercimeği musluğun altında bir süzgeç yardımıyla çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkadığınız mercimeği tencereye koyun. Kavurduğunuz soğan ve havuçlarla birlikte mercimeği 5-8 dakika arası kavurmaya devam edin. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün.
2 su bardağı mercimeğe ne kadar bulgur?
2 su bardağı kırmızı mercimek. 1 su bardağı ince bulgur. 1 adet orta boy kuru soğan. 2 tatlı kaşığı salça (biber+domates karışık)
10 kişilik mercimek Köftesi nasıl yapılır?
10 kişilik mercimek Köftesi nasıl yapılır?
Tarif. 2 su bardağı kırmızı mercimeği tencereye koyup 1 çay kaşığı tuz ve 5 su bardağı su ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın ve mercimekleri iyice yumuşayıp suyunun çoğunu çekene kadar pişirin.
6 kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?
6 kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?
Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın. 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.
Mercimek çorbası tencerede kaç dk da pişer?
Normal tencerede mercimek yaparken, mercimek çorbasının pişme süresi 30-40 dakikadır.
Süzmeden kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Pratik Mercimek Çorbası (Süzmeden) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce mercimekler yıkanır.
- Sonra tencerede yağ ve soğan kavrulur .
- Ardından un ve salça eklenerek kavrulur .
- Mercimek ve sıcak suyumuz eklenir.
- Daha sonra tuz ilave edilir 1 saat pişmeye bırakılır.Afiyet olsun.
Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?
Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?
- Tencereye yıkanmış kırmızı mercimekler 2 bardak su ile konur.
- Orta ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Mercimekler iyice yumuşayınca orta delikli bir süzgeçten geçirilir.
- Başka bir tencerede sıvıyağ ile soğan koyularak kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince un katılır.
- Hızlı karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
1 su bardağı kırmızı mercimek kaç gram?
1 su bardağı kırmızı mercimek kaç gram?
Kırmızı mercimeğin 1 su bardağı (170 gr) 547 kalori, 1 yemek kaşığı (10 gr) 32 kaloridir.
Bir su bardağı mercimeğe ne kadar bulgur konur?
1 bardak mercimeğe kac bardak bulgur?
1 su bardağı kırmızı mercimek. 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur. 2 adet kuru soğan….Mercimek köftesi püf noktaları;
- Köfte harcını yoğurarak güzel bir şekilde malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız.
- Bulguru tencerenin içine ekledikten sonra ocağın altı kapalı bir şekilde dinlendirmelisiniz.
En kolay mercimek köftesi nasıl yapılır?
En kolay mercimek köftesi nasıl yapılır?
Kırmızı mercimekleri bol suda yıkadıktan sonra sıcak suyun içerisinde kaynatın. Ardından suyunu çekmeye başlayan mercimeklerin içerisine bulguru ekleyin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar mercimeklerle bulgurun haşlanmasını bekleyin.