Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

1 yariyil ne demek?

Kadin Pantolonlarinda neden on cep yok?

Kimler cocuk danismani olabilir?

Editör

New member
Puan 0
Çözümler 0
Editör

1 yarıyıl ne demek?

Genel olarak eylül ayında başlamak suretiyle aralık ayına kadar süren bu dönem, bazı üniversitelerde ocak ve hatta şubat ayına kadar uzayabiliyor. Bu sebepten dolayı yarıyıl tatilleri ocak ya da şubat dönemleri içerisinde gerçekleştirilir.

Bahar dönemi ne demek?

Bahar dönemi ne demek?
Bu dönemin kayıtları Eylül ayı içerisinde başlamaktadır. Yani kısa tanımıyla eğitim döneminin birinci dönemlerine güz dönemi denmektedir. Şubat ayıyla birlikte bahar dönemi kayıtları başlamaktadır. Bu bahar dönemi de ikinci dönem olarak bilinmektedir.

Güz ve Bahar dönemi ne demek?

Güz ve Bahar dönemi ne demek?
Ancak güz dönemi birinci dönemi kapsarken bahar dönemi ise ikinci dönemi kapsamaktadır. İlkokul döneminde öğrenciler 1. ve 2. dönem şeklinde iki farklı dönem sürecinde eğitim görmektedirler. Bu iki dönemin arasında ise 15 tatil adı ile ifade edilen bir ara tatil söz konusudur.

Ara dönem ne demek?

Birbirini izleyen başlangıcı ve sonu belirlenmiş zaman aralıkları. Yinelenen bir olayın ya da onu betimleyen bir işlevin, kendini yenileme süresi.

Üniversite dönem ne demek?

Üniversite dönem ne demek?
Yıllık sistem uygulayan üniversitelerde bir ders dönemi bir yıldır. Yani birinci ve ikinci dönemler yoktur. Öğrenciler yılın ilk yarısının sonuna doğru vize sınavına girerler. İkinci yarı sonuna doğru ise final sınavına girerler.

Doktora kaç yarıyıl?

Doktora kaç yarıyıl?
Lisans derecesi ile kabul edilen doktora programının süresi on yarıyıl olup azami süresi on dört yarıyıldır. (2) Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen doktora programlarında kredili derslerin ve seminer dersinin tamamlanması için azami süre dört yarıyıldır.

Vize haftası ne zaman olur?

Üniversite vizeler ne zaman başlar 2019 2020 Vizeler eğitim açıldıktan sonra çok geçmeden başlar. Ne zaman vizelerin geldiğini anlamazsın bile. Finaller de yarıyılın bitmesinden 2 hafta önce başlar. Trakya Üniversitesinde ara tatil 27.01.2020 – 31.01.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

1 yarıyıl, genellikle eylül ayında başlayıp aralık ayına kadar devam eden dönemi ifade eder. Üniversitelerde bazı durumlarda bu dönem ocak veya şubat ayına kadar uzayabilmektedir. Yarıyıl tatilleri ise genellikle ocak ya da şubat aylarında gerçekleştirilir. Bu dönemde öğrencilerin derslerine devam edip sınavlara girip not alırlar.

Bahar dönemi ise Eylül ayında başlayan kayıt süreciyle tanımlanır. Kısaca eğitim yılının ikinci dönemi olarak bilinir ve genellikle şubat ayında başlar. Bahar dönemi, genellikle eğitim yılının ikinci yarısını kapsar ve genellikle ikinci dönem olarak adlandırılır.

Güz ve bahar dönemi ise üniversitelerde yaygın olarak kullanılan kavramlardır. Güz dönemi genellikle eğitim yılının birinci dönemini ifade ederken, bahar dönemi ise ikinci dönemi temsil eder. İlkokul döneminde de öğrenciler genellikle 1. ve 2. dönem olarak iki farklı dönemde eğitim alırlar.

Ara dönem ise birbirini izleyen ve belirli zaman aralıklarını ifade eder. Örneğin, eğitim dönemlerindeki ara tatiller veya yarıyıl araları gibi durumları kapsayan bir kavramdır.

Üniversite dönemi ise yıllık sistem uygulayan üniversitelerde bir ders döneminin bir yıl sürdüğünü ifade eder. Bu şekilde, birinci dönem veya ikinci dönem gibi ayrımlar yapılmaz. Öğrenciler genellikle yılın ilk yarısının sonunda vize sınavına girer ve ikinci yarı sonunda da final sınavına tabi tutulurlar.

Doktora programları genellikle on yarıyıl sürer ve en fazla on dört yarıyıla kadar devam edebilir. Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen doktora programları içinse kredili derslerin ve seminer dersinin tamamlanması için azami süre dört yarıyıldır.

Vize haftası genellikle üniversitelerde eğitim dönemi başladıktan kısa bir süre sonra gerçekleşir. Vizeler genellikle eğitim dönemi içinde başlar ve ne zaman geleceği önceden belli olmayabilir. Finaller ise genellikle yarıyılın bitmesinden yaklaşık 2 hafta önce başlar. Trakya Üniversitesi'nde ara tatil ise 27 Ocak 2020 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri