haberci
Meraklı Üye

Konya'da dinlenme tesisi işleten Bayram Çelmeli'yi 12 kurşunla öldüren tutuklu sanık Mehmet Kara, ilk duruşmada olayın detaylarını anlattı. Kara, "Küfretmeye devam edince silahımı aldım ve indim. Ayağına 2-3 el ateş ettim, ancak öldürücü bölgelere sıkmadım" dedi. Olay, 25 Ekim 2024'te Seydişehir-Antalya kara yolunda meydana geldi. Kara, alacak meselesi yüzünden Çelmeli'nin tesisine gitti ve trajik olaylar yaşandı. Çelmeli'nin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu olayın ardından Kara tutuklandı ve yargılanmaya başlandı.
Mahkemede savunma yapan Kara, pişmanlığını dile getirerek, yaşananları anlattı. Ticari konularda yaşanan anlaşmazlıkların ardından gelişen olayda, Kara'nın alkollü olduğu da ortaya çıktı. Kara, "Benim öldürme amacım yoktu, sadece kendimi savunmak istedim" dedi. Öldürülen Bayram Çelmeli'nin kardeşi Ramazan Çelmeli ise yaşananları farklı bir açıdan anlattı. Kara ile yaşadıkları anlaşmazlıkların detaylarını paylaşan Ramazan Çelmeli, mahkeme heyetinin tutukluluğun devamına karar vermesinin ardından duruşma ertelendi. Bu üzücü olay, taraflar arasındaki ticari anlaşmazlıkların nasıl bir trajediye dönüştüğünü gözler önüne seriyor.
Kara'nın alkollü olduğu ve yaşanan anlaşmazlıkların taraflar arasında nasıl bir gerilime sebep olduğu, olayın detaylarını daha da karmaşık hale getiriyor. Bu üzücü olayın ardından adaletin nasıl tecelli edeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Yaşananlar, ticari anlaşmazlıkların ne denli tehlikeli bir boyuta ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Olayın aydınlatılması ve tarafların adalete hesap vermesi için yürütülen süreç, toplumda derin yaralar açmış durumda. Bu tür olayların önüne geçebilmek adına alınacak önlemler ve adaletin sağlanması, gelecekte benzer trajedilerin yaşanmasını engelleyebilir.