- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
19 Eylül hangi ünlü doğdu?
Sérgio Machado sanatçı 53 yıl önce doğdu.
6 Eylül kimin doğum günü?
Tarihte Bugün 6 Eylül Doğanlar
30 Eylül kimin doğum günü?
× BİLGİLENDİRME!
19 Eylül Dünya Ne günü?
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ÖNEMİ VE TARİHİ: Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.
6 Eylül ne anlama gelir?
Yıl 1955… İstanbul'da 6-7 Eylül Olayları başladı. Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bombalandığı yolundaki yanlış haber gerekçe gösterilerek başlatılan ve iki gün süren İstanbul ve İzmir'deki gösteriler, Rumlara yönelik bir tahrip ve yağma hareketine dönüştü. İstanbul ve İzmir'de sıkıyönetim ilan edildi.
19 Eylül önemli bir gün mü?
Dünya Savaşı'nda Alman Kuvvetleri, Kiev'i işgal etti. 1944 – Finlandiya ile Sovyetler Birliği ateşkes imzaladı. 1951 – Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Türkiye ve Yunanistan'a örgüte katılma çağrısı yaptı. 1955 – Arjantin Cumhurbaşkanı Juan Peron, askerî darbeyle devrildi ve Paraguay'a sürüldü.
Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının hemen ardından, Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi sebebiyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanıyor.
İşçi Bayramı – Hangi Gün?…
19 Eylül hangi özel gün?
Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman Gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü"nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.
6 Eylül ne bayramı?
Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü Atatürk Anıtı önü ve Kuva-yi Milliye Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluş gününde düzenlenen etkinliklerle geçmişe yolculuk yapıldı.