- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
2 aydır maaş alamıyorum ne yapmalıyım?
Maaşı Ödenmeyen İşçinin İşverene İhtarname Göndermesi ve Arabulucuya Başvurması Maaşı ödenmeyen işçinin istifa etsin veya etmesin önce işverene alacağının ödenmesi yönünde bir ihtarname gönderebilir. Bu ihtarname sonucunda maaşın ödenmemesi halinde ücret alacağı için dava açılmalıdır.
İşçi işverene ihtar çekerse ne olur?
İşten atılan veya ayrılmak isteyen işçi, alacaklarına ilişkin işverene ihtarname çekerken hukuki yardım almalı. İhtarnamede belirtilen beyanlar bağlayıcı olduğu için kimi durumlarda işçinin aleyhine sonuç doğurabiliyor. Bunun bedeli de bazen 20 yıllık emeğin karşılığı kıdem tazminatı olabiliyor.
İşçi hangi durumlarda iş sözleşmesini feshedebilir?
İşçinin sözleşmesini haklı olarak sonlandırabileceği haller, İş Kanunu'muzun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre işçi; sağlık sebepleri nedeniyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyamayan hallerde ve son olarak zorlayıcı sebeplerin olması halinde iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.
Maaşımı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?
Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170'e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.
Ihtar çektikten sonra işe gidilir mi?
İhtarname çekildikten sonra işe gidilmeli mi sorusunun yanıtı her dava için değişebilse de genellikle evet olmaktadır. İşçinin ihbarname çektikten sonra işi terk etmesi ya da görevinin başına geçmemesi hak kayıplarına yol açabilir, iş akdinin işveren tarafından sonlandırılmasına sebep olabilir.
İşçi nasıl haklı fesih yapar?
İşçinin Haklı Nedenle Feshi
İşçi sözleşmeyi haklı nedenlerle feshedebilir mi?
Taraflar arasında iş sözleşmesi yapılırken bu işin işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olacağı bilinse dahi işçi bildirim sürelerini beklemeden, belirli süreli sözleşmelerde sürenin dolmasını beklemeden iş sözleşmesini önelsiz olarak ve haklı nedenle derhal feshedebilecektir.
İş yerinden maaşımı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?