Son Konular

2 kez universite okuyanlar burs alabilir mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

2 kez üniversite okuyanlar burs alabilir mi?

KYK kredilerinden yararlanmak için farklı kriterlere sahip olmanız gerekmektedir. Eğer okuduğunuz düzeyde ilk kez öğrenci iseniz kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ikinci kere aynı düzeyde eğitim alıyorsanız devlet kredisine başvuramazsınız.

Öğrenim kredisi alan tekrar burs başvurusu yapabilir mi?

KYK Kredisi alıyorum. Tekrar başvursam burs alma ihtimalim var mı? Hayır. Ancak kredi aldıktan sonra KYK öncelikli öğrenci durumuna düşerseniz, KYK'ya başvurmanız halinde krediniz bursa dönüşür.

Burs yerine kredi çıkarsa ne olur?

Burs yerine kredi çıkarsa ne olur?
Burs kredi başvurusuna aynı anda başvurulduğu için kredi çıkması durumunda onaylmanız için bir "taahhütname onayı" istenecektir. Bu durumda onaylmadığınız durumda kendi kendine iptal olur.

Bir kere burs alan bir daha alabilir mi?

Bir kere burs alan bir daha alabilir mi?
hiç de şey gibi değildir. eğer önceden 2 yıllık mezunsanız yada 1 sene kredi alıp bıraktıysanız tekrar okuduğunuz bölümün normal süresi 1 yıl eksik alabilirsiniz. örneğin 2 yıllık bitirip tekrar 4 yıllık bölümde 2 yıl, 7 yıllık bir bölümde 5 yıl alabilirsiniz.

Başka bir bölüm kazanırsam burs kesilir mi?

YATAY GEÇİŞTE BURS VE KREDİ KESİLİR Mİ? Yatay geçiş yaparak başka üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs ve kredileri kesilmiyor. Daha önce, dilekçe ile müracaat ederek burs/kredi nakilleri yapılıyordu. Yeni dönemle birlikte nakil işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

KYK kredi iptal edilince ne zaman ödenir?

Kredi almaktan vazgeçenler kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden 2 sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı süre boyunca ve aylık taksitler şeklinde öder.

Kredi almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Kredi almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?
Normal öğrenim süresinde aldıkları krediden vazgeçip sonrasında tekrar kredi almak isteyen öğrencilerin durumlarını belirten dilekçelerini Kurumun Genel Müdürlük adresine posta yoluyla göndermeleri gerekiyor, ya da bizzat müracaat etmeleri halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreleri kadar …

Bursun devam etmesi için aranılan başarılı olma durumu neye göre belirlenmektedir?

Bursun devam etmesi için aranılan başarılı olma durumu neye göre belirlenmektedir?
15-BURSUN DEVAM ETMESİ İÇİN ARANILAN "BAŞARILI OLMA" DURUMU NEYE GÖRE BELİRLENMEKTEDİR? Başarı kriteri öğretim kurumlarının tespitindedir. Öğretim kurumu tarafından başarısız olduğu bildirilen öğrencinin bursu öğrenim kredisine dönüştürülür. Ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz.

Ikinci kez KYK Yurdu çıkar mı?

Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.

Merhaba!
2 kez üniversite okuyanlar burs alabilir mi konusunda KYK kredileri ve burslarıyla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum.

- İlk kez öğrenciyseniz ve ilk kez okuduğunuz düzeyde eğitim alıyorsanız, KYK'dan kredi veya burs alabilirsiniz.
- Ancak eğer aynı düzeyde eğitim alıyorsanız ve daha önce bu düzeyde eğitim almışsanız devlet kredisine başvuramazsınız.
- Öğrenim kredisi alan bir öğrenci tekrar burs başvurusu yapabilir mi sorusuna yanıt olarak, KYK kredisi aldıktan sonra burs başvurusu yapabilirsiniz. Ancak KYK'ya başvurduğunuzda krediniz bursa dönüşebilir.
- Burs yerine kredi çıkması durumunda, taahhütname onayı istenecektir. Eğer taahhütname onaylanmazsa kredi iptal olabilir.
- Bir kere burs alan bir öğrenci tekrar burs alabilir. Örneğin, daha önce 2 yıllık bir bölüm bitirip tekrar 4 yıllık bir bölüm okuyorsanız, normal süresinden 1 yıl eksik burs alabilirsiniz.
- Yatay geçiş yapan öğrencilerin burs ve kredileri genellikle kesilmez. Daha önce dilekçe ile müracaat ederek burs/kredi nakilleri yapılabilir.
- Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler normal öğrenim süresinin bitiminden 2 sene sonra kredi borçlarını ödemeye başlayabilirler. Tekrar kredi almak için Genel Müdürlük'e dilekçe göndermek gerekebilir.
- Bursun devam etmesi için başarılı olma durumu genellikle öğretim kurumları tarafından belirlenir. Başarısız olan öğrencilerin bursu krediye dönüştürülebilir ve ek süre talep edenlere burs/kredi ödemesi yapılmayabilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Yelkenli tekneler arasindaki gecis ustunlugu neye gore belirlenir?

Sigortam yatmiyor ne yapabilirim?

1. Konular

1. 1.281.596
  2. Mesajlar

1. 1.679.804
  3. Kullanıcılar

1. 31.866
  4. Son üye

Geri
Üst Alt