Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2 vitese ne zaman gecilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.183
Puan
393
Zeberus

2 vitese ne zaman geçilir?​

Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000’e geldiği anda vites değiştirmeliyiz. Eğer acemi bir şoförseniz bu konunun sizin için çok daha önemli olduğunu unutmayın. Araba 1. Viteste kalkar ve hemen sonrasında 2. Vitese takmanız gerekir.
Araba 2 viteste kaç km hız yapılır?
Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir. 3.Vites: Minimum hız limiti 30 KM – Maksimum hız limiti 80 KM olup, 70 KM hıza ulaşıldığında dördüncü (4.) vitese geçilir.

Motor yağına su karışırsa ne olur?​

Motor bloğu ve silindir kapağı arasında işlevsel mukavemet sağlayan silindir contası, aynı zamanda yağ ve suyun birbirine karışmasını önler. Yüksek hararet nedeniyle silindir contası arızası olursa su ve yağın birbirine karışması gerçekleşir. Bu olay tamirci diliyle tespiti ve açıklaması “conta yakmış” şeklindedir.

Gaza ne zaman basılır?
Aracı ilk hareket ettireceğiniz zaman da debriyajı kullanırsınız. Debriyajdan ayağınızı yavaşça çekerken hafifçe gaza basmanız rahat bir şekilde aracınızı hareket ettirmenizi sağlar. Yine aracınızı durdurmak istediğinizde frene sert bir şekilde basmak yerine debriyaj ile birlikte hafif basmanız yerinde olacaktır.
Vites atarken ayak gazdan çekilmez, sabit de tutulmaz… Motor ve şanzıman devrini tutturacak kadar basarsanız veya kısmen çekerseniz ayağınızı gazdan bu araç için en sağlıklısı olacaktır.
Hangi hızda hangi vitesle gidilir?
Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar. 1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.)vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

1 vitesten 2 vitese nasıl geçilir?​

1.vites için boş konumdan vites topuzunu kendimize doğru çekerek ve öne iterek alınır. Yine vitesi yükseltmek için debriyajın sonuna kadar basılır, 2. vitese geçmek için vites topuzunu kendimize doğru bastırarak düz bir çizgi halinde aşağı doğru çekeriz.
2 viteste en fazla kaç km hız yapılır?
2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir. 3.Vites: Minimum hız limiti 30 KM – Maksimum hız limiti 80 KM olup, 70 KM hıza ulaşıldığında dördüncü (4.) vitese geçilir.

Vites geçişlerinde gaza basılır mı?​

Baskı balataya zararı vardır.örneğin siz 3000 devirde bir üst vitese atıyorsunuz lastiklerdeki devir sayısı aynı fakat motordaki devir rölantide olduğu için baskı balatadaki aşınma miktarı artar.Norma kalkışlardaki gibi debriyajla orantılı olarak gaza basarsanız baskı balatanız uzun ömürlü olur. .
Gaz ve debriyaj aynı anda basılır mı?
kabaca anlatırsak; debriyaja bastığımızda motorumuz ile tekerlekler arasındaki bağlantı kesilmiş olur. yani debriyaj basılı iken biz gaza fazlaca basarsak motorumuz boşta dönecektir ve bağıracaktır. bunu kavradıktan sonra gerisi kolay.
Debriyaja hızlı bas,debriyaja basarken koordineli şekilde gazdan ayağını çek,vites değişiminden sonra debriyajı yavaş bırak…
3 vitesten 2 vitese nasıl geçilir?
Tekrar vites yükseltmek için debriyaja sonuna kadar basarak 2. vitesten 3. vitese geçmek için vites topuzunu ikinci vitesten tutmadan çıkartıp ön ileri doğru rahatça iterek üçüncü vitese alınır.

Vites küçültürken debriyaj nasıl bırakılır?​

Siz vitesi ikiye koyun ayagınızı debriyajdan yavaş çekerken bu arada hafiftende gaz verin araç yıgılmaz yapmaz. Ayağınızı hızlı çekiyorsunuz. Yavaş yavaş bırakmalısınız debriyaj pedalını.
Vites 2 ye nasıl atılır?

120 km hızda devir kaç olmalı?​

120 km hızda 2800 felan çeviriyor. dizeller en ekonomik sürüşü 2000 devir civarında yapıyor. 2000 devir civarı güzel bir hız.
Vites atarken gaza basarsak ne olur?
Engineer ! Baskı balataya zararı vardır.örneğin siz 3000 devirde bir üst vitese atıyorsunuz lastiklerdeki devir sayısı aynı fakat motordaki devir rölantide olduğu için baskı balatadaki aşınma miktarı artar.Norma kalkışlardaki gibi debriyajla orantılı olarak gaza basarsanız baskı balatanız uzun ömürlü olur.
Vitesten Atıyor! Vites değiştirme çubuklarının eğilmiş olması. Şanzımandaki vites dişlilerinde bulunan kurt dişlilerin, manşon dişlilerinin aşınmış olması Sadece belirli bir vitesten atma varsa senkromeç sorunları Vites kutusu giriş ve çıkış millerinin yataklarındaki sorunlar.
Senkromeç sorunu nasıl anlaşılır?
Senkromeç Arızası Nasıl Anlaşılır?
- Vites geçişlerinde zorluklar yaşanmaya başlar. Özellikle yalnızca belli bir vitese geçişte sürekli hale gelen takılmalar senkromeç sorununu işaret ediyor olabilir.
- Senkromeçte sorun olduğunda bazı viteslere hiç geçilemez.
- Senkromeç arızasında araç kendi kendine vitesten çıkabilir.

Senkromeç nedir nasıl çalışır?​

Senkromeç, vites kutusunda bulunan, vites değiştirmeyi kolaylaştıran, iki dişlinin hareketini ayarlayan parçadır. Şanzıman içinde yer alan bu parça, vites değişiminde çalışan dişli çarkların güç akışını sağlar. Kısacası 1. vitesten 2. vitese geçiş yaparken çarkların birbiri arasında geçiş yapmasını senkromeç sağlar.
2 vites kaç km?
2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

3 ten 2 ye çekmek ne demek?​

otomobillerde vitesi 3 konumundan 2 konumuna almanın halk (ankara) dilindeki halidir. arkadan itişli araçlarda vites 3 konumunda iken biraz hızlanıp aniden 2 konumuna getirilir. devir aniden yükselir ve aracın arkası yoldan koparak, yana doğru kaymaya başlar. eski kasa bir bmw ile büyük zevk verir ancak diferansiyelden …
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri