Modoratör
Yeni Üye
2 yıllık İSG mezunu yüksek lisans yapabilir mi?
İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru yapacak olan kişiler, İş Sağlığı ve Güvenliğinden lisans mezunu olmalı veya mühendislik-mimarlık, teknik bilimler ve fizik, kimya, biyoloji gibi alanlardan mezun olan kişiler tezli yüksek lisans başvurusunu yapabilirler.
İş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans yapınca ne olur?
İş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans yapınca ne olur?
İş güvenliği alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapanlar, herhangi bir ek eğitim almadan B sınıfı uzmanlık sınavına girmeye hak kazanıyor. Özellikle A ve B sınıfı uzman ihtiyacının hat safhada olduğu ülkemizde, bu durum üniversite mezunu gençler tarafından büyük bir fırsat olarak değerlendirilmelidir" dedi.
İş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans kimler yapabilir?
İş sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir? Tercihen mühendislik, mimarlık mezunları olmakla birlikte programa tüm lisans mezunları başvurabilmektedir.
İş güvenliği uzmanı nasıl olunur kimler olabilir?
İş güvenliği uzmanı nasıl olunur kimler olabilir?
Bu soruya üzülerek cevap vermekteyiz ki minimum iki yıllık eğitim veren üniversitelerin iş güvenliği uzmanlığı bölümünden mezun olmak ve 4 yıllık eğitim veren mühendislik, mimarlık ve teknik öğretmenlik gibi lisans eğitimini tamamlamış olan kişiler iş güvenliği uzmanı olabilmektedirler.
Yüksek lisans mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir mi?
İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği programında yüksek lisans yapmış mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar eğitime katılmadan doğrudan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınava girerek sınavda başarılı olmaları halinde (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı …
İş güvenliğinde yüksek lisans yapınca yüksek mühendis olur mu?
İş güvenliğinde yüksek lisans yapınca yüksek mühendis olur mu?
Programa tüm lisans mezunları katılabilir. Ancak, Fizik, kimya, biyoloji bölümü mezunları, mühendis, mimarlar, teknik öğretmenler ve lisans mezuniyeti olup ayrıca önlisans isg okumuş kişiler bu alanda yüksek lisans yaparlarsa doğrudan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girmeye hak kazanırlar.
İş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans hangi bölümler yapabilir?
İSG tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına, iş sağlığı ve güvenliği lisans mezunları, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakülteleri ve teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler.
İSG yüksek lisans için ALES şart mı?
İSG yüksek lisans için ALES şart mı?
PROGRAMA BAŞVURU KOŞULLARI ü "İş Sağlığı ve Güvenliği" Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına üniversitelerin dört yıllık lisans mezunları başvurabilir. ü Programa başvuru için ALES puan şartı aranmaz. ü Programda yabancı dil zorunluluğu yoktur.