Modoratör
New member
2021 asker maaşı ne kadar?
Yani çavuş, onbaşı ve erlere görevlerini uzattıkları ikinci 6 aylık dönem için her ay 4 bin 254 lira olmak üzere 6 ayın sonunda toplam 25 bin 524 lira ödeme yapılıyor. Bu yıl er, onbaşı ve çavuşa aynı ödeme yapılacak. Geçen yıl erlere aylık 2 bin 787 lira, onbaşılara 2 bin 977 lira, çavuşlara 3 bin 147 lira ödeniyordu.Asker eşleri ne kadar maaş alıyor?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL'dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT'de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır. Diğer yandan askerin bulunduğu ilin zorluk derecesine ve ailenin muhtaçlık oranına bağlı maaş artış gösterir.
Askere giderken devlet ne kadar para veriyor?
Askere giderken devlet ne kadar para veriyor?Sonrasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurularak askerlik yol parası hesap edilmektedir. 0-600 KM arasında yol gidenlere bir günlük 20 TL verilir. 601-1200 KM yol gidenlere iki günlük 40 TL yol parası verilmektedir. 1201-1800 KM yol gidenlere ise 3 gün için 60 TL ödeme yapılır.
Askere giden maaş alır mı?
Askere giden maaş alır mı?Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, hâlihazırda sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen, resmi nikâhlı eşi veya anne/babası bu yardım programından faydalanabilir. Bu yardım programından faydalandırılma sırasıyla; askerin eşi, anası ve babası ile sınırlıdır.
Askerde kaç para veriyorlar 2022?
2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 – Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu.Asker yardım parası ne kadar 2021?
Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor.Muhtaç Asker Ailesi Yardım programında, şartları sağlayan hak sahibi kişilere aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi ödeme yapılır. Bu yardım programı kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu kararıyla belirlenir.
Asker Ailesi Yardımı 2021 ne kadar?
Asker Ailesi Yardımı 2021 ne kadar?Muhtaç Asker Ailesi Yardım programında, şartları sağlayan hak sahibi kişilere aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi ödeme yapılır.
Askerlikte ne kadar maaş alıyor?
Askerlikte ne kadar maaş alıyor?Asteğmen maaşı yükseldi" dedi. Bakan Akar, 6 aylık askerlik hizmetini tamamladıktan sonra, bu hizmetini 12 ay olarak gerçekleştirmek isteyen bir Mehmetçik'in maaşının 4 bin 250 lira, yedek astsubayının maaşının 8 bin 500 lira, astsubayın maaşının da 9 bin lira olduğunu kaydetti.