2021 liseye geçiş nasıl olacak?
LGS'ye girme şartı yok. MEB, 2018'den bu yana liseye geçişte sınavlı ve sınavsız iki yol uyguluyor. Biri LGS ile liseye yerleştirme, diğeri ise sınavsız yani okul puanıyla öğrencinin adresine en yakın okula kayıt şeklinde yapılmaktadır.
Sınavsız okullara giriş nasıl olacak?
Bu yıl 8'inci sınıfı bitirecek 1 milyonun üzerinde öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız yerleştirilecek. Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.
Sınavsız alan liseler neye göre alacak 2021?
Sınavsız alan liseler neye göre alacak 2021?
Sınavsız alan liselerin kaç ortalamayla aldığı okuldan okula göre farklılık gösterebiliyor. Sınavsız öğrenci alan okullar belirlenen kontenjanlarına başvuru yapan öğrencilerden en son yerleşen öğrenci okulun sınavsız yerleştirme puanını belirlemektedir.
Sınavsız liseler nasıl öğrenci alacak 2022?
Sınavsız liseler nasıl öğrenci alacak 2022?
Liseye sınavsız geçiş nasıl olacak?
Ortaokullarda bulunuşluk ve tercih sırası kriterlerden çıkartıldı. Sınavsız yerel yerleştirme sırasıyla, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapıldı.
LGS'ye girmeden fen lisesine gidilir mi?
3) Sınava girmeden de herhangi bir okula yerleşebilir miyim? Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır.
2022 Liseye geçiş sınavı ne zaman?
2022 Liseye geçiş sınavı ne zaman?
LGS 5 Haziran 2022'de uygulanacak. LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.
Lise sınavsız yerleştirme nasıl olacak?
Lise sınavsız yerleştirme nasıl olacak?
Sınavsız liselere nasıl kayıt olunur?
"Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere "Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi" üzerinden tercih yapılacak.