2025-2026 Sezonu TFF 2'nci Lig Grupları Kura Çekimi Yapıldı

haberci

New member
2026 Sezonu TFF 2nci Lig Grupları Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde düzenlenen törenle yapıldı.

Orhan Saka Konferans Salonunda organize edilen törende TFF 1inci Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, A Milli Takım ve Süper Ligden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, 2nci ve 3üncü Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, TFF Sportif İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, 2nci Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Şaban Hakan Bolat, 2nci Lig kulüplerinin başkanları ve yetkilileri ile basın mensupları yer aldı. Kulüp başkanları ile yetkilileri tarafından gerçekleştirilen kura çekimine TFF 2nci ve 3üncü Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, TFF Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın ve TFF Profesyonel Maç Planlama Müdürü Serkan Karasakaloğlu eşlik etti.

MURAT ŞAHİN: YENİ SEZONUN TÜM KULÜPLERİMİZ İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Kura çekiminin öncesinde bir konuşma yapan TFF 2nci ve 3üncü Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, yaklaşan yeni sezonla ilgili temennilerini dile getirerek, "Sayın başkanlarım, değerli yönetim kurulu üyelerim, kıymetli basın mensupları ve saygıdeğer misafirler; 2025-2026 Sezonu TFF 2nci Lig Grupları Kura Çekimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Yeni sezonun tüm kulüplerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle, geçen sene zorlu geçen 3üncü Ligden 2nci Lige çıkan kulüplerimizi canı gönülden kutluyorum. Kura çekiminin fair-play ruhuyla gerçekleşmesini; yeni sezonun ise sağlık, başarı ve dostluk içinde tamamlanmasını temenni ediyorum. Kura çekimi tüm camialarımıza hayırlı olsun. Saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

TFF 2nci ve 3üncü Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahinin açılış konuşması ve TFF Profesyonel Maç Planlama Müdürü Serkan Karasakaloğlunun teknik bilgilendirmesinin ardından yapılan kura çekimiyle 2nci Lig grupları belli oldu. Tören, grupların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

2nci Ligde sezon, 23 Ağustos 2025 tarihinde başlayacak ve ilk yarı 19 takımla oynanan Beyaz Grupta 21 Aralık 2025, 18 takımla oynanan Kırmızı Grupta ise 14 Aralık 2025 tarihinde sona erecek. İkinci yarı 10 Ocak 2026 tarihinde başlayacak ve normal sezon 25 Nisan 2026 tarihinde sona erecek. 2nci Ligde 19 takımlı Beyaz Grupta 13, 23, 30, 32 ve 35inci hafta müsabakaları, 18 takımlı Kırmızı Grupta 21 ve 29uncu hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. 2nci Ligde sezon sonunda oynanacak olan play-off müsabakalarına ilişkin tarihler ise daha sonra ilan edilecek.

2026 Sezonu TFF 2. Lig Grupları Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde gerçekleşti. Törene TFF yöneticileri, kulüp başkanları, yetkililer ve basın mensupları katıldı. Kura çekimi sonucunda gruplar belirlendi ve sezonun başlangıç tarihi ile önemli tarihler duyuruldu. TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, yeni sezonun tüm kulüplere hayırlı olması temennisinde bulundu. Sezonun başlangıç ve bitiş tarihleri ile önemli detaylar toplantıda paylaşıldı. Sezonun oldukça heyecan dolu ve rekabetçi geçeceği belirtilirken, play-off müsabakalarının tarihleri ilerleyen zamanlarda duyurulacak.

Geri
Üst Alt