Son Konular

2025 YKS 2. Oturumu Heyecanla Başladı!

Credits
1.229.824
white.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 250 farklı sınav merkezinde düzenleniyor. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) ardından bugün gerçekleştirilen AYT sınavı, 1 milyon 721 bin 60 adayın katılımıyla başladı. Bu sınavda 226 bin 138 görevli, 5 bin 78 binada ve 93 bin 793 salonda adaylara eşlik ediyor.

ÖSYM tarafından ihtiyaçlara uygun şekilde düzenlenen erişilebilir binalardaki sınav salonlarında, toplamda 8 bin 352 engelli aday AYT'ye girecek. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40, Matematik Testi'nde 40 ve Fen Bilimleri Testi'nde 40 olmak üzere toplamda 180 dakika boyunca 160 soru yöneltiliyor.

Sınavın başlama saati olan 10.15'ten önce sınav binalarına alınmayan adaylar için T.C. kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar, bugün 15.30'a kadar il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden destek alabilecekler. Bu süreçte adayların sınav stresinden uzaklaşmaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri sağlanıyor.

Gazze'de İsrail Saldırıları Sonucu Açlık Krizi Hızla Büyüyor

YKS'nin AYT Oturumu Heyecanla Başladı!

Benzer Konular

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ( Yks ) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi ( Tyt ), yarın gerçekleştirilecek. Bu yıl 2,5 milyondan fazla adayın katılacağı 2025- Yks, 21-22 Haziran'da Türkiye genelindeki 81 il ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ile Lefkoşa'da düzenlenmektedir. 2025 yılı YKS kapsamında gerçekleştirilen TYT sınavına 2 milyon 560 bin 649 aday başvuruda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bu yıl da İstanbul'da heyecanla başladı. 2025-YKS'nin TYT oturumunda ter dökecek öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara akın etti. Sınav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı milyonlarca üniversite adayını sarstı! Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 250 sınav merkezinde gerçekleşen YKS'nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Bugün ise adaylar AYT ve YDT için ter dökecek. TYT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan 250 sınav merkezinde düzenlendi. YKS'nin TYT oturumunun ardından bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  1. Konular

1. 1.281.112
  2. Mesajlar

1. 1.678.477
  3. Kullanıcılar

1. 31.756
  4. Son üye

Geri