- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.174
- Meslek
- Webmaster
21 yüzyıl becerileri ne demek?
21. yüzyıl becerileri, 21. yüzyıl toplumlarında ve iş alanlarında başarılı olabilmek için eğitimciler, iş dünyası liderleri, akademisyenler ve devlet kurumları tarafından ortaklaşa oluşturulmuş yetenek ve öğrenme eğilimlerini, okuryazarlıkları, yetkinlikleri içeren becerilerdir.
21 yüzyıl öğretmeninin özellikleri neler olmalıdır?
Bunlar karmaşık problem çözme becerisi, analitik ve eleştirel düşünme becerileri, yenilikçilik, yönetim becerileri, kişiler/birimler arası koordinasyon becerileri, duygusal zekâ, değerlendirme ve karar alma becerileri, hizmet odaklılık, müzakere becerileri, bilişsel esneklik becerileri olarak belirlenmiştir (Gray, 2016 …
2013 Okul Öncesi Eğitim Programı'nda bulunan kazanımlar P21'in belirlediği 21. yüzyıl becerileri açısından incelendiğinde; eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve medya okur-yazarlığı, yaratıcılık, esneklik ve uyum ve sosyal ve kültürler arası beceriler ile ilgili kazanımlara yer verildiği görülmüştür.
21 yüzyılda bireyin sahip olması gereken nitelikler nelerdir?
21. yüzyıl becerileri olarak yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve iş- birliği ifade edilen öğrenme ve yenilenme becerileri, bilgi ve medya okur- yazarlığını kapsayan bilgi ve teknoloji becerileri, uyum ve girişimciliğin yer aldığı yaşam ve meslek becerileri gösterilebilir (Ekici, Abide, Canbolat ve Öz- türk.
21 yüzyıl becerileri öğrencilere nasıl bir vizyon sağlar?
Çocukların 21. yüzyıl becerilerini edinmeleri için en etkili yöntem kodlama, robotik, maker, STEM alanlarında eğitim almalıdır. Çocuklar bu sayede takım çalışması, üretme, keşfetme, problem çözme, icat çıkarma gibi birçok gelişime katkı sağlayacak beceriyi edinir.
Eğitim becerileri Nelerdir?
21.yüzyıl Becerileri Nelerdir?
21 yüzyıl yetkinlikleri nelerdir?
Aşağıdaki yetkinlik listesi 20 yıl öğretim üyeliği yaptığım University of Alberta'da yapılan bir çalışmadan alınmıştır.