haberci
Efsanevi Üye

İzmir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla 42 FETÖ şüphelisi yakalandı. Operasyon sonucunda 27 kişi tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen operasyon, FETÖ'nün "Güncel Eğitim Yapılanması" faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Kocaeli ve Denizli gibi illerde de aynı anda gerçekleştirildi. Terör örgütü mensuplarının kullandığı toplam 9 adreste faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bu adresler, örgüt üyelerinin örgüte destek sağladığı, toplantılar düzenlediği ve yurtdışına kaçma planları yaptığı yerler olarak belirlendi.
Operasyon kapsamında, 42 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda önemli miktarda nakit para ile dijital materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından 27 şüpheli tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise ifadelerinin ardından serbest kaldı.
Bu operasyon, FETÖ'nün Güncel Eğitim Yapılanması'na yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonun detayları hakkında detaylı bilgi verilmeye devam edilecek.