Modoratör
Efsanevi Üye
3294 sayılı kanun ne demek?
Madde 1 -Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye'ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal …
Kaymakamlığa yardım için dilekçe nasıl yazılır?
Kaymakamlığa yardım için dilekçe nasıl yazılır?
Kaymakamlık yardımı başvuru dilekçesi, kaymakamlık makamına hitaben yazılmalıdır. Başvuru sahibinin maddi durumunun iyi olmadığını dilekçede belirtmesi ve bu doğrultuda kaymakamlıktan nakdi yardım istediğini yazması gereklidir. Tarih, açık adres, isim, soyisim ve imza başvuru dilekçesine eklenmelidir.
Kaymakamlik yardimi nedir?
Kaymakamlıklar tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelerine yapılan para yardımı, erzak ve gıda yardımı vb. yardımlar; süreli olabileceği gibi birkaç seferli ya da tek seferli de olabiliyor. Bu noktada kişinin muhtaçlık durumu ve kaymakamlık bütçesi belirleyici oluyor.
3294 sayılı Kanun kimleri kapsıyor?
3294 sayılı Kanun kimleri kapsıyor?
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.
3294 teşviği nedir?
İşveren Teşvik Nedir? 3294 sayılı Kanun'un Ek 5. Maddesi ve 2018/8 Sayılı Genelge uyarınca uygulanan bu SGK teşviki, Sosyal Yardım Alanların İstihdamı Halinde Uygulanan Teşviktir. 26.04.2016 tarihinde başlayan bu teşvik hâlâ devam etmektedir.
Kaymakamlık makamına dilekçe nasıl yazılır?
Kaymakamlık makamına dilekçe nasıl yazılır?
Metin Bölümü (dilek, istek, izin): Doğru, içten, kısa ve öz olmalıdır. Sonunda isteğin durumuna göre talep cümlesi yazılır. İstek ya da dilek için ise; " Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim" durum içinse; " Durumu bilgilerinize arz ederim" şeklinde yazılmalıdır.
Kaymakamlık nakit yardımı ne kadar?
Bu yardımlar; anaokuluna giden çocuklar için 500 TL, ilköğretim öğrencileri için 750 TL, liseye gidenler için 800 TL ve üniversite öğrencileri için de 900 TL bandında. Maddi güvencesi olmayan ve çocuk okutan aileler bu yardımdan yararlanabilecekler.
Kaymakamlık hane yardımı kaç ayda bir verilir?
Kaymakamlık hane yardımı kaç ayda bir verilir?
Hane Yardımı Her Ay Verilir Mi? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gıda ve erzak hane yardımları; 3-4 ayda bir ailelere dağıtılırken, fakirlik maaşı her ay hak sahibinin hesabına yatırılıyor. İhtiyaç sahiplerinin sosyal yardım kartlarına da her ay belediyeler tarafından bir miktar para yükleniyor.
27103 sayılı Kanun teşvik nedir?
Bunlardan en önemlisi 31 Aralık 2023 kadar geçerli olan; 2018 yılında 7103 sayılı kanunla yürürlüğe giren, işveren ve ev hizmetlerinde 10 günden fazla işçi çalıştıranların yararlanabildiği 27103 sayılı teşviktir. Bu uygulama ile en az 12 ay boyunca çalışanların sosyal sigorta primi devlet tarafından karşılanmaktadır.