Modoratör
New member
4 adım yöntemi nedir?
4 ADIM® Yöntemiyle Teknik Eğitmenlik Sertifika Programı (Sıfır Hata İçin) Üretimde insan hatasını sıfıra indirmek için teknik konularda eğitim veren formenleri, vardiya amirlerini, takım/grup liderleri ve diğer sorumluları 4 ADIM® yöntemi ile kurum içi teknik eğitmen/işbaşı eğitmeni olarak yetiştirir.Mükemmellik teorisi nedir?
Mükemmellik teorisi nedir?Mükemmellik Kuramı 1985'de Uluslararası İş İletişimcileri Birliği (IABC) vakfı ile iletişim ve halkla ilişkiler alanında bir çok kuram geliştirmiş James E. GRUNIG'in birlikte gerçekleştrdikleri en büyük projesidir. Mükemmellik projesi de denilen mükemmellik kuramı çalışması halen devam etmektedir.
Halkla ilişkiler süreci nedir?
Halkla ilişkiler süreci; sorunun ya da fırsatın tanımlanması, planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarından oluşmaktadır. Halkla ilişkiler çalışmalarının ilk adımı olan durum analizinde, mevcut durum mercek altına alınarak halkla ilişkiler problemi ya da fırsatı tanımlanmaktadır.Halkla ilişkiler kampanyalarında nelere dikkat edilir?
Halkla ilişkiler kampanyalarında nelere dikkat edilir?Rakip analizi yapılmalı, rakiplerin en son nasıl bir kampanya ile kime seslendikleri araştırılmalıdır. Her şeyden önce kurum/ marka kendini tanımalıdır, durum analizi yapılmalı güçlü ve zayıf yönler ortaya çıkarılmalıdır. Hedef kitlenin özellikleri tespit edilmeli, net bir hedef kitle profili çıkarılmalıdır.
Halkla ilişkilerde kullanılan ortamlar araçlar ve yöntemler nelerdir?
Halkla İlişkilerde kullanılan ortam ve araçlar aşağıda sıralanmıştır.- Toplantılar. …
- Danışma ve İş görenlerle İlişki Büroları …
- Üst Düzey Yöneticilerin Bölümleri Ziyaretleri. …
- İş görenlerin Ailelerine Yönelmek. …
- Kurum İçi Süreli Yayınlar….
- Mektuplar. …
- Diğer Basılı Yayınlar. …
- Çeşitli Etkinlikler.
Halkla ilişkiler kampanya sürecinin aşamaları nelerdir?
Halkla ilişkiler kampanya sürecinin aşamaları nelerdir?Kampanya süreci:
- Araştırma (Sorunun ya da durumun saptanması): Durum analizi (halkla ilişkiler probleminin tanımlanması) "Ne durumdayız?
- 2. Planlama: Strateji belirleme. "Neyi, neden yapmalı ve ne söylemeli?
- 3. Uygulama: Harekete geçme ve iletişim aşaması (program oluşturma)
- Değerlendirme: Son aşama.