4 d li ne demek?
4D işçi kadrosu demek geçici işte çalışan işçi sözleşmesinin süreli olarak yapıldığı sadece belirli haklara sahip sürekli işçilerle de çalışabilen geçici işçi kadrosu demektir. Bu işçi kadrosunun özlük hakları 4587 sayılı iş kanunu ve 657 sayılı kanuna göre belirlenmektedir.4a 4b 4c 4d ne demek?
Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR’luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı’na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.
İSTİHDAM ŞEKİLLERİ : Madde 4 – D) İşçiler: (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşme leriyle çalıştırılan sürekli işçilerdir.
Sürekli daimi işçi ne demek?
Kamu Kurumlarında çalışan işçilerin tamamı 4d’ye tabidir. Yani 30 yıl önce Kamu Kurumuna yerleşen bir işçi ile taşerondan kadroya alınan bir işçi yada sonradan İş Kur üzerinden alınan bir işçi bu maddeye tabidir. Bu statüye tabi çalışan bütün işçiler kamuda daimi işçi olarak çalışır.
4 D kadro ne demek?
(4/D) ifadesi 657 sayılı Kanunun “İstihdam Şekilleri” başlıklı 4’ncü maddesinin (d) bendinden gelmektedir. 657 sayılı Kanunun 4/D bendine göre bu işçiler; Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan sürekli (daimi) işçiler ve. Belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışan mevsimlik (6 aya kadar çalışan) işçilerdir.Sürekli işçi kamu görevlisi mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 41 inci maddesinde kamu hizmetlerinin memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürüleceği ifade edilmiştir. Ancak bu maddeye göre kamu hizmetinin yürütülmesine ka- tılan işçi devlet memuru sayılmamakta, özel hukuk hükümlerine göre istihdam edilmektedir.
Sürekli işçi müdür olabilir mi?
İlçe müdürü kadrosunun 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde sayılan istisnai memur kadrolarından ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kadrolardan olmaması sebebiyle kamu işçisi olarak görev yapanlar ile sözleşmeli personelin doğrudan ilçe müdürü kadrosuna atanması mümkün değildir.
4 D işçi kadrosu özlük hakları nelerdir?
4D statüsünde çalışan başka bir işte çalışabilir mi?
Sağlık Bakanlığı ve sosyal hizmet işçisi, işverenle karşılıklı imzalanan iş sözleşmesinde belirlenen işi yapmakla yükümlüdür. Yani kural olarak işçi, iş sözleşmesi ile taahhüt ettiğinden başka bir işi yapmakla görevli değildir.
İşçi kamu görevlisi sayılır mı?