Modoratör
Efsanevi Üye
4 Seviye Belgesi Nedir?
Seviye Meslekî Yeterlilik Belgesi; 4. seviyede ise Meslekî Ortaöğretim Diploması ve Ustalık Belgesi örnek verilebilir.
MYK 3 nedir?
·Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, ·Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek, ·Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.
MYK 4 belgesi ne kadar?
MYK 4 belgesi ne kadar?
Belge masraf karşılığı 250 TL'dir. (KDV'den muaftır.) Sadece belge almaya hak kazanan kişilerden tahsil edilir. Belge zorunluluğu kapsamındaki mesleklerde teşvikten yararlanan kişilerden bir defaya mahsus belge masraf karşılığı tahsil edilmez.
4 seviye MYK belgesi nereden alınır?
4 seviye MYK belgesi nereden alınır?
İşçiler, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan bu kuruluşları, Mesleki Yeterlilik Kurumu İnternet sitesi üzerinde, yetkilendirilmiş kuruluşlar modülünden arama yaparak bulabilirler. Uygun kuruluş bulunduktan sonra ise, işçi bu kuruma yeterlilik belgesi edinmek için başvuruda bulunmalıdır.
MYK 3 belgesi nasıl alınır?
Bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.
Tyyç ne demek?
Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), Avrupa Birliği tarafından 2000 yılında yayınlanan Lizbon Stratejisi hedefleri ve ülkemizin 2001 yılında dahil olduğu Bologna Süreci hedeflerine yönelik olarak, Türk yükseköğretim kurumlarında şeffaflık, tanınma ve hareketliliği artırmak amacıyla yürütülen …
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kaç Seviyeli?
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kaç Seviyeli?
Yeterlilik türleri ise yeterlilik türü belirleyicileriyle tanımlanmaktadır. TYÇ'de seviyeler, çerçevenin temelini oluşturmakta olup, seviye tanımlayıcıları sekiz (8) seviyeli bu yapının tanımlayıcı unsurlarıdır.
MYK kac tl?
MYK kac tl?
4 seviye ustalık belgesi nasıl alınır?
4.Seviye süresi geçmemiş MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurunuzu yaptıktan sonra yapılacak denklik işlemi sonucu belge aldığınız meslek ile ilgili "Teorik e-Sınav" ve "Uygulama Sınavına" girerek "Ustalık Belgesi" alabilirsiniz.