40 günlük rapor parası ne zaman yatar?
Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK’ya tekrar iade edilebilmektedir.4A iş göremezlik ödemesi nasil alinir?
İş göremezlik ödeneği almak için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler.3 gün rapor parası kesilir mi?
3 gün rapor parası kesilir mi?Alınan sağlık raporunun ne az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK’ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor.
3 günlük raporu işveren ödemek zorunda mı?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na göre hastalık halinde rapor parası için yapılan ödeme 3. günde başlamaktadır. Ancak hastalık halinde ödeme yapılması için getirilen 3 günlük süre şartı, uygulamada çeşitli tartışmalara neden olmaktadır.2022 rapor parası ne zaman yatar?
Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor. Çalışanların 2 ay içerisinde bu öemeyi alması gerekiyor. Aksi taktirde ücret SGK’ya tekrar iade ediliyor.1 ay rapor parası ne kadar?
1 ay rapor parası ne kadar?Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.
2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?
İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.4A 4B işgöremezlik ödemesi görme nedir?
SGK iş göremezlik ödeneği hastalık, gebelik veya iş kazası nedeniyle çalışamayan ve raporlu olan işçiler tarafından alınıyor. Çalışanlar, 4A ve 4B iş göremezlik ödeneği başvurusu ile maaş kesintisi yaşamadan rapor parası ödemesi alıyor.Rapor parası hala yatmadı ne yapmalıyım?
Rapor parası hala yatmadı ne yapmalıyım?Rapor parası sorgulaması şu yöntemlerle olabilir:
- Alo 170 hattı ile rapor parası sorgulama yapılabilir.
- E-devlet sisteminden iş göremezlik parası sorgulaması yapabilmek mümkündür.
- PTT şubesine giderek iş göremezlik parası sorgulaması yapılabilmektedir.