Modoratör
Efsanevi Üye
4P pazarlama stratejisi nedir?
Pazarlamanın 4 p'si olarak ifade edilen hususlar pazarlamanın ilkeleri olarak bilinmektedir. İngilizcede bulunan karşılıklarının baş harfleri bu 4 p'yi oluşturmaktadır. Bunlar: Product (ürün), Price(fiyat), Place( dağıtım) ve Promotion(tutundurma ) şeklinde olmaktadır.
Pazarlamada 4C neyi ifade ediyor?
Müşteri Değeri (Customer Value) Müşteri Maliyeti (Customer Cost) Müşteriye Kolaylık (Customer Convenience) Müşteri İletişimi (Customer Communication)
4P pazarlama karması nelerdir?
4P pazarlama karması nelerdir?
4P Nedir?
- Product ( Ürün)
- Price (Fiyat)
- Place (Dağıtım)
- Promotion (Tutundurma)
Turizmde 4P nedir?
Turizmde 4P nedir?
Pazarlama karması denilince akla gelen ilk şey 4P'dir. Dünyada pazarlama denilince ilk akla gelen isim olan Philip Kotler tarafından literatüre kazandırılan "4P" adını Ürün (Product), Fiyat (Price), Dağıtım (Place), Tutundurma (Promotion) almaktadır.
Tasarımın 4C si nedir neler yer alır?
Tasarımın 4C'si: yaratıcılık, karmaşıklık, uzlaşma ve seçimdir.
4P deki dağıtımın 4C deki karşılığı nedir?
Promotion-tanıtım 4C karşılığı Customer commmnication müşteri iletişimi=4P Tanıtım olarak değerlendirilirken 4C tanımda ise sunum faaliyetleri, iletişim olarak değerlendirilmelidir.
4P VE 4C nedir?
4P VE 4C nedir?
60'lı yılların başında 4P olarak ortaya atılan pazarlama karışımı kavramı, müşteri odaklı pazarlama stratejilerinin gelişimiyle beraber 4C ile birlikte anılmaya başlamıştır. Satışa dayalı anlayış 4P'yi ortaya çıkarırken, müşteriye odaklı anlayış 4C'yi ortaya çıkarmıştır.
Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmasının 4C değişkeni içerisinde yer alır?
Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmasının 4C değişkeni içerisinde yer alır?
1990'lı yıllarda da pazarlamada ortaya çıkan yeni anlayışlar ve paradigmalar çerçevesinde pazarlama karması elemanlarını tamamen müşteri odaklı bakış açısı içinde yansıtan 4C, müşteri değeri (customer value), müşteri maliyeti (customer cost), müşteri iletişimi (customer communication) ve müşteri uygunluğu (customer …