5510 sayili Kanunun 59 maddesi nedir?

Bilim dili nedir TDK?

Seker kamisi hangi ulkede Evcillestirildi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

5510 sayılı Kanunun 59 maddesi nedir?

Kurumun denetim ve kontrol yetkisi 5510 sayılı yasanın 59. Maddesinde açıklanmıştır. Uygulamada SGK kontrol memurları tarafından düzenlenen denetim raporları işverenlere tebliğ edilmeksizin, kurum bünyesinde muhafaza edilerek buna göre cezalı işlemler yapılmaktadır.

5510 28 ne demek?

5510 Sayılı Kanunun 28. maddesinin 5 inci Fıkrası: – Özür Oranı % 40 ilâ % 49 arasında ise, en az 18 yıldan beri sigortalı olmanız ve 4680 gün, Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanılabilir.

4 a ne demek?

4 a ne demek?
Sigorta sistemlerinden biri olan 4A, eski sistemde SSK adı altında prim ödeyen çalışanları kapsamaktaydı. Günümüzde ise SGK kapsamında, bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışanların bağlı olduğu sigorta koluna 4A denilmektedir.

60 a 1 ne demek?

60 a 1 ne demek?
Burada Gss kapsamı 60 a-1 de yazan a; sigortalıları ssk lıları (c) memurları 60 a-2 de geçen b ; bağkurluları temsil eder. 60 f ise ssk bağkur ve memur emeklilerini gösterir. SSK lılar bağkurlular ve memurlar işe başlamaları ile GSS li sayılır .

60 F kapsamı ne demek?

Kanun veya Kanundan önce yürürlükte bulunan sosyal güvenlik kanunlarına göre gelir veya aylık alan kişiler Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamında olan sigortalılar ayrıca bir bildirime gerek olmaksızın Kurumumuzca genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilir ve bu kapsamda genel sağlık …

SGK 28 5 ne demek?

4-4(b) sigortalılarının 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasına göre (çalışma gücü kaybı % 60'ın altında olanlar) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularına sevk işlemi yapılırken en az 4320 prim gün sayısının olması şartı aranacak, yine bu gün sayısının hizmet borçlanması yapılması suretiyle …

Emeklilikte 5510 ne demek?

Emeklilikte 5510 ne demek?
5510 sayılı yasada yaşlılık aylığı bağlanmasında bazı düzenlemeler yapılmıştır, kadın için 58, erkek için 60 yaş ile 2036 yılından sonra kademeli yaş durumları için 65 yaşını geçememek üzere 3 yıl eklenmesi durumunda, 5400 prim ödeme gün sayısı üzerinden de yaşlılık veya emekli aylığı bağlanabilecektir.

5510 sayılı Kanunun 59. maddesi, kurumun denetim ve kontrol yetkisini düzenlemektedir. Söz konusu maddeye göre, uygulamada SGK kontrol memurları tarafından düzenlenen denetim raporları işverenlere tebliğ edilmeksizin, kurum bünyesinde muhafaza edilerek buna göre cezalı işlemler yapılmaktadır. Yani SGK, denetim ve kontrol faaliyetlerini yürütme yetkisine sahiptir ve bu kapsamda işverenleri denetleyebilir, gerekli cezai işlemleri uygulayabilir.

Öte yandan, 5510 sayılı Kanunun diğer maddeleri hakkında da bilgi verilmiş. Örneğin, 5510 sayılı Kanunun 28. maddesinin 5. fıkrasında, özür oranının %40 ila %49 arasında olması durumunda en az 18 yıldan beri sigortalı olma ve 4680 gün prim ödeme şartlarına tabi olarak yaşlılık aylığına hak kazanılabilmesi belirtilmiş.

Ayrıca, 4A'nın eski sistemde SSK adı altında prim ödeyen çalışanları kapsadığı ve günümüzde SGK kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların bağlı olduğu sigorta koluna denildiği, 60A-1 ve 60F gibi terimlerin ssk lıları, bağkurluları ve memur emeklilerini ifade ettiği açıklanmış.

Genel olarak, 5510 sayılı Kanunun sosyal güvenlik sistemiyle ilgili çeşitli konuları düzenleyen bir yasa olduğu ve çalışanların hak ve sorumluluklarını belirlediği anlaşılıyor. Bu madde ve diğer maddelerin detaylı incelenmesi, sosyal güvenlik konularında daha fazla bilgi sahibi olunmasını sağlayabilir.

Bilim dili nedir TDK?

Seker kamisi hangi ulkede Evcillestirildi?

1. Konular

1. 1.283.036
  2. Mesajlar

1. 1.684.372
  3. Kullanıcılar

1. 32.302
  4. Son üye

Geri
Üst Alt