Son Konular

6360 sayili kanun yerel yonetimleri nasil etkilemistir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

6360 sayılı kanun yerel yönetimleri nasıl etkilemiştir?

6360 sayılı Yasa ile BŞB kurulmuş illerde il özel yönetimleri kaldırılmış, belde belediyeleri ve köyler kapatılarak mahalleye dönüştürülmüş, böylece Türkiye'nin yerel yönetim dizgesinde ikili bir yapı ortaya çıkmıştır.
Kamu yönetimi sisteminin temelini oluşturan anayasal ilkeler nedir?
I – Kamu Yönetimine İlişkin Anayasal İlkeler Bunlardan merkezi yönetim-yerel yönetim ilişkilerini ilgilendiren ilkeler şunlardır: 1) İdarenin bütünlüğü ilkesi. 2) Merkezden yönetim ilkesi. 3) Yerinden yönetim ilkesi. 4) İdari vesayet ilkesi.

6360 sayili Büyükşehir Yasası ile yerel yönetimlerin durumunda ne gibi değişiklikler olmuştur?

6360 Sayılı Yasa ile büyükşehirlerde, il özel idareleri ile il ve ilçe belediyeleri arasındaki görev, yetki ve sorumluk çatışma ve kargaşasına son vermek, yerel hizmetlerin tek bir merkezden sevk ve idaresini sağlanmak amacıyla, il özel idareleri kaldırılmıştır.
6360 sayılı kanunla yapılan değişiklikler nelerdir?
6360 sayılı Kanunla büyükşehir belediyeleri (A), il özel idareleri (B), bucaklar (C), beldeler (D), köyler (E) ve mahalleler (F) ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış, ayrıca büyükşehir belediye teşkilatı bulunan illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları (G) kurulmuştur.

6360 sayılı Kanun ile oluşan durumlar nelerdir?

6360 sayılı Kanunla, yeni büyükşehir belediyelerinin kurulması, bütün büyükşehir ve büyükşehir ilçe belediyelerinin görev ve sorumluluk alanlarının genişlemesi, buna paralel olarak belediye sınırlarında yaşayan nüfusun artması, belediye sayısının azalması, il özel idarelerinin büyükşehir belediyesi bulunan illerde …
Idareye ilişkin anayasal ilkeler nelerdir?
Bu dört maddeden yola çıkarak idare hukukuna hâkim olan temel ilkeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Cagri Beyin kizi kimdir?

Beni Cok Sev kim yazdi?

1. Konular

1. 1.281.353
  2. Mesajlar

1. 1.679.140
  3. Kullanıcılar

1. 31.803
  4. Son üye

Geri
Üst Alt