Modoratör
Efsanevi Üye
8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedir?
Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır. İnsanların bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.
Tübitak haftası nedir?
Açıklamada, her yıl 8-14 Mart'ta düzenlenen etkinliklerde bilimin ve teknolojinin hayattaki öneminin vurgulanması, bununla ilgili konularda farkındalık sağlanması ve TÜBİTAK'ın tanıtılmasının hedeflendiği kaydedilerek, "Bir hafta boyunca TÜBİTAK'ın Ankara, Gebze ve Antalya'daki yerleşkelerinde 30'u aşkın etkinlik …
Bilim Fen ve teknoloji Haftası Ne Zaman?
Bilim Fen ve teknoloji Haftası Ne Zaman?
Türkiye'de her yıl 08-14 Mart haftasında kutlanılan Bilim ve Teknoloji Haftası ülkemizin bilgi toplumu oluşturma çalışmaları kapsamında önemli bir etkinliktir.
Bilim ve Teknoloji Haftası nedir?
Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim ve Teknolojisi Haftası geldi çattı. Bilim ve Teknoloji Haftası, bilimin ve teknolojinin hayatımızdaki önemini vurgulamak amacıyla kutlanıyor. İnsanlar yeryüzünde yaşamaya başlar başlamaz, yaşadıkları yeri keşfetme ve bilme ihtiyacı duydu.
Bilim ve Teknoloji nedir?
Bilim, sistematik gözlem ve deneyler yoluyla doğal dünya hakkında bilgi peşinde koşmaktır. Teknoloji, bilimsel amaçlarla edinilen bilginin pratik amaçlı uygulanmasıdır. Bilim insanları bilgi üretmek için teknolojiyi kullanırken, teknolojiyi geliştirmek için bilimi kullanırlar.
TÜBİTAK nedir çok kısa bilgi?
TÜBİTAK nedir çok kısa bilgi?
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.
Okul Öncesi Bilim ve Teknoloji Haftası Ne Zaman?
8-14 Mart Bilim Ve Teknoloji Haftası