9 sınıf bilişim teknolojileri dersleri nelerdir?
9.Sınıf Bilişim Teknolojileri Alanı Meslek Dersleri Kitapları…
- Bilişim Teknolojilerinin Temelleri.
- Programlama Temelleri.
- Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları
- Mesleki Gelişim Atölyesi.
9. sınıftan sonra Robotik Kodlama dersi hariç tamamen zorunlu dersler iki dalda farklıdır. 9. sınıfta okunacak 11 saat zorunlu dersler; Mesleki Gelişim Atölyesi (2 Saat), Programlama Temelleri (4 Saat), Bilişim Teknolojilerini Temelleri (3 Saat), Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları (2 Saat).
11 sınıf bilişim teknolojileri dersleri nelerdir?
Bilişim teknolojileri alanı 11. sınıf dallarından web programcılığı ve veri tabanı programcılığı dalına ait derslerin modülleri aşağıdadır….Veri tabanı programcılığı 11. sınıf dersleri;
- Web tasarımı ve programlama.
- Grafik ve Animasyon.
- Açık kaynak işletim sistemi.
Bilisim teknolojisi hangi ders?
Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
11 sınıf meslek hangi dersler var?
11 sınıf meslek hangi dersler var?
11. Sınıf Dersleri
- Türk Dili Ve Edebiyatı (*) (5)
- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi (2)
- Tarih (2)
- Yabancı Dil (2)
- Beden Eğitimi ve Spor /görsel Sanatlar / Müzik (2)
- Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü (1)
- Mesleki Gelişim Atölyesi (2)
- Meslek Ders Saati Toplamı (17)
11 sınıfta hangi dersler var?
11 sınıfta hangi dersler var?
Sayısal dersler şu şekildedir:
- Temel Matematik: 2 saat.
- Seçmeli Matematik: 6 saat.
- Seçmeli Fizik: 4 saat.
- Seçmeli Kimya: 4 saat.
- Seçmeli Biyoloji: 4 saat.
- Astronomi ve Uzay Bilimleri: 1 veya 2 saat.
- Matematik Tarihi ve Uygulamaları: 2 saat.
- Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları: 3 saat.
Bilişim Nedir 10 sınıf?
Bilişim teknolojileri genellikle bir müessese ya da firma için, zaman, mekan, mesafe tanımaksızın bilginin bir yerden başka bir yere iletimini sağlayan teknolojiler olarak adlandırılır.
Bilgisayar bilimi nedir ne yapar?
Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği akademik bir disiplindir. Elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenir; bu onların teori, tasarım, geliştirme ve uygulamalarını içerir.
Bilişim dersi ne dersidir?
Bu dersin amacı; eğitimde bilişim teknolojileri ve bilgisayara giriş, işletim sistemi temel kullanımı, internet, bilgisayar okur-yazarlığı, kelime-işlemci uygulamaları, sunum programları konularında bilgi ve beceriler kazandırmaktır.