"93 Yaşındaki Mehmet Tutar, Mezuniyet Coşkusuna Ortak Oldu!"

Credits
1.259.606
white.jpg

93 yaşındaki Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi'nin efsanevi mezunu Mehmet Tutar, okulunun düzenlediği gurur dolu kep törenine katıldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Tutar, okulunun ilk mezunlarından ve hayatta kalan tek kişi olma unvanına sahip.

Mehmet Tutar, kep töreninde duygusal bir konuşma yaparak, okulunun kuruluş yıllarındaki zorlukları ve mesleğe olan tutkusunu paylaştı. Tutar, "1945 yılında bu okulun kapıları açıldı ve ben de o yıl eğitim hayatıma başladım. Gaz lambalarının ışığında, sınıf tekrarı yapmadan mezun olduk. Değerli hocalarımızı minnetle anıyorum. Bugüne kadar mezun olan tüm öğrenci ve öğretmenleri saygıyla selamlıyorum" dedi.

Geçmişin zorlu koşullarına vurgu yapan Tutar, "İlk kayıt olduğumuzda 50 kişiydik. Elektrik yok, otobüs yok, ancak biz azimle meslek öğrenmeye devam ettik. Bugün geriye baktığımda, o dönemin bize kattığı değerlerin ne kadar büyük olduğunu görüyorum. Kendi ayaklarımızın üzerinde durduk ve emekli olduk" şeklinde konuştu.

Tutar, tüm okul arkadaşlarının ve hocalarının aramızdan ayrıldığını belirterek, "38 sınıf arkadaşımı kaybettim, tek başıma kaldım. Ancak bu durum beni yıldırmadı, aksine daha da güçlü kıldı. Geçmişe olan bağlılığımızı hiçbir zaman yitirmedik" ifadelerini kullandı.

Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Tuncay Ertürk ise, Mehmet Tutar'ın okula olan sevgisinden ve örnek kişiliğinden bahsederek, "Mehmet Amca, bizlere yaşamıyla ve duruşuyla ilham veriyor. Onunla tanışmak, onunla birlikte bu okula hizmet etmek büyük bir onur. Gelecek nesillere bu örnek insanı tanıtmak bizim için ayrı bir gurur" şeklinde konuştu.

1. Konular

1. 1.282.918
  2. Mesajlar

1. 1.683.977
  3. Kullanıcılar

1. 32.251
  4. Son üye

Geri
Üst Alt