haberci
Efsanevi Üye

2025 yılında düzenlenen FIBA Avrupa Şampiyonası A Grubu son maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Yunanistan'ı 83-72 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Takımın oyun kurucusu Sevgi Uzun, zaferin ardından takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu belirterek madalya hedeflerinden bahsetti.
Karşılaşmanın ardından Barış ve Dostluk Salonu'nda konuşan Sevgi Uzun, duygusal olduklarını ancak mutlu olduklarını vurgulayarak, "Hedefimiz adım adım ilerlemekti ve bunu başardık. Bu zorlu maçı kazanacağımıza inanıyorduk. Takım arkadaşlarımıza, teknik ekibe ve taraftara minnettarım. Geri düşsek de pes etmedik. Herkesin katkısıyla güzel bir baskı oluşturduk. Potansiyelimizi göstermek önemliydi ve umarım başarılı olduk. Şimdi çeyrek final için motive olup sahaya çıkmak istiyoruz." dedi.
Sevgi Uzun, milli takımda her maçta farklı bir oyuncunun ön plana çıkabildiğini belirterek, "Takım olarak birbirimize güveniyoruz. Dengeyi sağlayabiliyoruz. Bugün Tilbe, dün Alperi, bir önceki maçta McCowan... Kim oynarsa oynasın, birlikte keyif alıyoruz ve güzel bir performans sergiliyoruz. Hepimiz birbirimizle gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.
Turnuvada ilerlemeyi sürdürmek istediklerini dile getiren Uzun, "Amacımız madalya. Odaklanmaya devam ediyoruz ve gerçekçi hedefler belirliyoruz. Yarı final ve madalya, en büyük hayallerimiz arasında. Buna layık olduğumuza inanıyorum." diyerek sözlerini noktaladı.