haberci
Efsanevi Üye

2025 yılında gerçekleşen FIBA Avrupa Şampiyonası A Grubu son maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Yunanistan'ı 83-72 yenerek çeyrek finale yükseldi. Takım kaptanı Olcay Çakır Turgut, galibiyetin ardından hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.
Maç sonrası yapılan açıklamada Olcay Çakır Turgut, "Bu galibiyet bizim için çok değerliydi. Uzun bir süredir grup aşamasından çıkamıyorduk ve çeşitli şanssızlıklar yaşıyorduk. Ancak şimdi ilk hedefimize ulaştık. Önümüzde daha uzun bir yol var ve hedefe ulaşmak için hazırlıklarımıza devam edeceğiz." dedi.
Deneyimli basketbolcu, takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Başlangıçta en büyük hedefimiz gruptan çıkmaktı ve bunu başardık. Tabii ki daha büyük hayallerimiz var ancak adım adım ilerlemek en doğrusu. Birlikte başarılı olmak için enerjimizi yüksek tutmalı ve birbirimize destek olmalıyız." şeklinde konuştu.
Olcay Çakır Turgut, takım içindeki uyumun önemine vurgu yaparak, "Takımımızdaki dayanışma gerçekten etkileyici. Birbirimize olan desteğimiz sayesinde herkesin performansı artıyor. Kendi hatalarımı düzeltmek için değil, takım arkadaşlarımı desteklemek için mücadele ediyorum. Sahada herkesin enerjisi birbirini etkiliyor ve bu bizi daha güçlü kılıyor." ifadelerini kullandı.