Modoratör
Yeni Üye
AB IPA ne demek?
Avrupa Birliği, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance – IPA) ile, Türkiye'nin politik ve ekonomik reformlarına mali ve teknik destek sağlamaktadır.
Ipa2 nedir?
Ipa2 nedir?
Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)'nın 2014 – 2020 yıllarını kapsayan II. Dönemi de I Dönemin devamı niteliğinde, ülkemizin AB müktesebatına uyum ve uygulamasına yönelik kapasitesinin geliştirilmesi ile ekonomik ve sosyal uyuma yönelik kapasitelerinin oluşturulması hedefleri çerçevesinde yürütülmektedir.
Nipac nedir?
Dolaylı yönetim sisteminde Ulusal IPA Koordinatörü (NIPAC) olarak Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, sistemin genel koordinasyonuna ilişkin kilit sorumlulukları üstlenmekte olup buna programın hazırlanması ve izleme süreçleri de dahildir.
IPA alım bildirimi ne zaman yapılır?
IPA alım bildirimi ne zaman yapılır?
IPA II Çerçeve Anlaşmasının 28(2)(c) maddesi gereğince, Birlik Yüklenicisine, gerekli belgelerle eksiksiz olarak başvurduğu tarihten itibaren 30 gün içinde KDV İstisna Sertifikasının düzenlenip verilmesi gerekmektedir.
Kimyada IPA nedir?
İPA kısaltılması ile de karşımıza çıkan İzopropil Alkol birçok alanda kullanılan önemli bir alkol çeşidi olmaktadır. Bu madde düşük maliyetli olmasına karşın güçlü bir solvent olmaktadır. Bu nedenle de birçok alanda öncelikli olarak bu ürünün tercih edildiğini söyleyebiliriz.
IPA projeleri nedir?
IPA projeleri nedir?
IPA kapsamında, aday ülkenin AB'ye üye olma yolundaki ihtiyaç ve önceliklerine hizmet eden projeler desteklenmektedir. Projeler aracılığıyla kullandırılan fonlar, AB müktesebatına uyumu ve bu uyum için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasını hedeflemektedir.
IPA sözleşmesi nedir?
3.2. Finansman Anlaşması: IPA kapsamındaki bileşenler çerçevesinde, herhangi bir mali yardım programı veya projesine ilişkin olarak Avrupa Birliği katkısını onaylayan ve Avrupa Komisyonu ile Türkiye arasında imzalanan yıllık veya birden çok yılı kapsayan anlaşmalardır.
IPA II Anlaşması nedir?
IPA II Anlaşması nedir?
IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında bir Birlik Yüklenicisi veya bu Tebliğde öngörüldüğü şekilde istisnaya hak kazanan bir Birlik Yüklenicisine mal teslim eden veya hizmet sunan veya iş yapan herhangi bir Tedarikçi, bu Tebliğde öngörüldüğü şekilde KDV'den istisna olarak teslim edilen mallar veya sunulan hizmetler veya …
İPA alkol ne işe yarar?
Kozmetik, parfüm, saç ürünleri, saç boyalarını durulamak amacı ile cilt losyonu olarak, oje, şampuan, oda spreyi, saç spreyi gibi ürünlerde kullanılır. Boya ve kaplama solventi amacı ile astar boya, mürekkep, çimento üretiminde kullanılır. Sıvı sabun, deterjan ve kurutma ajanı olarak da izopropil alkol kullanılır.
İPA temizleyici nedir?
İPA temizleyici nedir?
Doğal Yağ Temizleme: Harika Bir Dezenfektan Olarak Bilinen Alkol Aynı Zaman Yağları Çıkarma Konusunda Da Çok Başarılıdır. Kağıt Bir Havluyu Hafifçe Nemlendirin Ve Üzerine Alkol Dökün. Yağ Lekelerini Artık Silebilirsiniz.