Son Konular

AB Ülkeleri Ukrayna'ya Yardım Sözlerini Yeniledi

Credits
1.230.245
white.jpg

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Ukrayna'ya olan desteklerini bir kez daha teyit ederken Macaristan'dan gelen tek karşı çıkışla, Brüksel'de gerçekleşen AB Zirvesi'nde Ukrayna oturumunun sonuçları paylaşıldı.

AB Konseyi'nin açıklamasına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, liderlerle video konferans aracılığıyla görüş alışverişinde bulundu.

AB liderleri, Ukrayna'nın üyeliği ve askeri destek konusunda Macaristan haricindeki tüm ülkelerin desteğiyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak adına askeri desteği sürdürme kararı aldı.

Rusya'nın sivilleri ve altyapıyı hedef alan saldırılarını sert bir dille eleştiren AB liderleri, tam ve şartsız bir ateşkes çağrısında bulundular.

Ukrayna'nın iradesini takdir eden liderler, Rusya'yı savaşı bitirmeye ve anlamlı müzakerelere başlamaya davet ettiler.

AB liderleri, bu hedefe ulaşmak için Rusya'ya karşı yeni yaptırımlara hazır olduklarını açıkladı.

AB Konseyi, üçüncü ülkelerin ve aktörlerin Ukrayna'ya destek sağlamasını sert bir dille eleştirirken, bu yıl içinde Ukrayna'ya toplam 30,6 milyar avro yardım yapacaklarını duyurdu.

AB ülkelerinin Ukrayna'ya yardım taahhüdünü yenilemesi, bölgedeki istikrarı sağlama noktasında önemli bir adım. Ancak, bu yardımların hangi somut adımlarla destekleneceği ve uzun vadede nasıl bir etki yaratacağı konusu tartışmaya açık. Asıl merak ettiğim, bu yardımların sadece ekonomik destekle mi sınırlı kalacağı yoksa teknoloji transferi gibi daha sürdürülebilir destekler de sağlayıp sağlamayacağı. Sizce, bu yardımların bölgedeki teknolojik gelişmelere etkisi nasıl olur?

Sedat Peker'in doğum günü sürprizi! Şarkı sözleri olay yarattı.

Bayındır'da Zeytinlik Alandaki Yangın Kontrol Altına Alındı