ABD Başkan Yardımcısı Vance'ten İran'ın Nükleer Silah Üretme Yeteneği Hakkında Güçlü İfade!

Credits
1.251.356
white.jpg

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail-İran ateşkesi" açıklamasını takiben, "Yarın yeni bir gün başlıyor, '12 günlük savaşın' sonuna geldik" dedi.

Vance, Fox News'te verdiği röportajda, ülkesinin saldırıları sonucunda İran'ın nükleer altyapısının yok edildiğini vurgulayarak, İran'ın artık "nükleer silah üretemeyeceğini" savundu.

"Şu an, bir hafta önce olmadığımız bir noktadayız." diyen Vance, bir hafta önce İran'ın nükleer silah üretmeye çok yaklaştığını söyleyerek, "Şimdi, İran sahip olduğu ekipmanla nükleer silah üretemiyor çünkü biz onu yok ettik." dedi.

Trump'ın hafta sonu düzenlenen saldırı ile "sıfırlama düğmesine bastığını" belirten Vance, "Yarın için gerçekten heyecan verici bir gün olacak, '12 günlük savaşın' sonu." dedi.

Vance, "İran'ın nükleer programının sona ermesi ve Orta Doğu'da barış sürecinin başlaması konusunda gerçekten büyük umutlar besliyorum." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Trump'ın İran ve İsrail arasında ateşkes anlaşması yapmak için "sürekli telefon görüşmeleri yaptığını" belirten Vance, "Beyaz Saray'dan ayrıldığımda, bu yayın yayını öncesinde anlaşmayı tamamlayabileceğimizi düşündüm ve başkanın bunu başardığını görüyorum." dedi.

"Uranyum yerinin önemi yok"

Saldırı sonrasında, İran'ın zenginleştirilmiş nükleer materyalinin yok edilip edilmediği konusundaki belirsizliklere yönelik olarak Vance, "Uranyumun yerinin önemli olmadığını" belirtti.

Vance, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz uranyumu imha etmekti ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Amaç, zenginleştirmeyi durdurmak ve bu zenginleştirilmiş yakıtı nükleer silaha dönüştürme yeteneklerini ortadan kaldırmaktı. Bu gerçekten önemli bir nokta."

İran'ın gelecekte nükleer silah üretme isteği konusunda konuşan Vance, bu durumda İran'ın "tekrar Amerikan ordusuyla karşı karşıya geleceğini" ifade etti.

Vance'in açıklamaları, Orta Doğu'da artan gerilimin ardından Trump'ın, "İsrail ve İran arasında tam ve kesin bir ateşkes anlaşması sağlandığını" duyurmasının ardından geldi.

Sakarya'da Kaza: 5 Yaralıdan 1'i Ağır Durumda

Trump, İsrail ve İran Arasında Ateşkes İlan Etti: İHA'lar Vuruldu

1. Konular

1. 1.282.340
  2. Mesajlar

1. 1.682.391
  3. Kullanıcılar

1. 32.042
  4. Son üye

Geri
Üst Alt