Son Konular

Abdullah el-kassar

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster
ABDULLAH ELKASSAR

Hicri onuncu asrın sonlarında yaşamış velilerden Doğum ve vefat tarihleri belli değildir

Abdullah Kassar şoyle anlatmıştır:

Bir zamanlar hacca gitmek uzere yola cıkmıştım Şiraz alimleriyle goruştum Bana dediler ki:

Abdullahı Tusteri ile goruştuğun zaman onun faziletini, ustunluğunu kabul ettiğimizi ve selamımızı soyle Arefe gununde evinden cıkıp hacılarla vakfeye durduğunu işittik Bu haber doğru ise bildirsin de bizim bu kerameti hususunda tereddudumuz kalmasın

Abdullahı Tusteri hazretlerinin yanına varınca selam verdim Uzerinde uzun bir elbise vardı Kendinden gecmiş bir halde oturuyordu Onu gorunce uzerime bir heybet duştu Konuşmağa cesaret edemedim Yanında bir yere oturdum O sırada bir kadın geldi;

Efendim benim koturum bir oğlum var Şifa bulması icin duanızı almaya geldim dedi

Abdullah Tusteri:

Onu nicin Rabbine havale etmedin? deyince, kadın:

Siz Rabbimizin sevgili kulusunuz dedi

Abdullahı Tusteri bana doğru baktı ve işaret etti Hemen kalkıp elinden tuttum Ayağa kalkıp, ayakkabılarını giydi ve Şat Nehri kenarına gitti Kadın da peşinden geldi Koturum cocuk nehirde bir sandal icinde oturuyordu Cocuğa:

Elini uzat! dedi

Annesi:

Elini uzatamaz deyince,

Sen cocuğu bırak, ondan ayrıl buyurdu

Bu sırada cocuk elini Abdullahı Tusteri hazretlerine uzattı Ayağa kalk!deyince de kalktı Sonra da sandal sahibi onu kenara yaklaştırdı ve koturum cocuk artık yurumeye başladı Abdullahı Tusteri cocuğa abdest aldırdı ve iki rek'at namaz kılmasını soyledi Cocuk namazı kılınca, annesine:

Oğlunun elinden tut! buyurdu

Kadın da elinden tutup goturdu

Onun bu kerametini gorunce şaşırdım Yanına yaklaşıp Şiraz alimlerinin sozlerini soyledim Bir muddet başını eğip durdu Sonra:

Ey dostum! Bu insanlar dilediğini yapan Allahu tealaya inanırlar mı? dedi

Evet efendim, dedim Sonra;

Onlar, ondan ne istiyorlar? buyurdu

Abdurrahman Onul Dilimdesin İlahi Sozleri

Abdullah bin mubarek

1. Konular

1. 1.281.778
  2. Mesajlar

1. 1.680.076
  3. Kullanıcılar

1. 31.876
  4. Son üye