Son Konular

Acik krema ne kadar dayanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Açık krema ne kadar dayanır?


Krema nasıl saklanır? Kremanızı bir kaç hafta içinde kullanacağınız kesin ise buz dolabının arka raflarında (kapakta değil) saklayın. Kesinlikle dışarıda bırakmayın! Açılmış kremayı da kısa sürede kullanacaksanız aynı şekilde arka raflarda ağzının sıkıca kapalı olduğundan emin olarak 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Pastacı kreması ne kadar dayanır?


Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.

Hazır krema nasıl kullanılır?


Hazır krema nasıl kullanılır?
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. 'Sıvı krema' ve 'süt kreması' ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir.

Sıvı kremanın bozulduğunu nasıl anlarız?


Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.

Krema kesilir mi?


Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.

Krema yerine ne kullanabiliriz?


Krema yerine ne kullanabiliriz?
Evde Olmayanların Yerine Geçip Hayat Kurtaran 15 Alternatif Malzeme
- Böreklerin üzeri kızarsın istiyorsanız ve evde yumurta kalmadıysa yoğurt ya da süte sıvı yağ ekleyip aynı etkiyi yaratın.
- Sıvı krema gerektiğinde evde krema yoksa ve yapmakla uzun uzun uğraşmak istemiyorsanız süt ve yoğurdu karıştırıp kullanın.

Pasta nasıl muhafaza edilir?


Metal saklama kabı: Yaş pastanızı saklamak için en ideal olanı kapaklı metal saklama kaplarıdır, pastayı düzgün bir şekilde muhafaza eder, streç film ve alüminyum folyo ise pastanın üzerine baskı uyguladığından biraz şeklinin bozulmasına neden olur. Metal saklama kabı ayrıca pastayı nemden ve buzluk kokusundan korur.

Hazır sıvı krema nasıl yapılır?


Sıvı Krema Ev Yapımı (Orjinalinden Farkı Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaseye süt hariç tüm malzemeler kaseye koyularak karıştırılır.
- Ardından yavaş yavaş süt eklenerek mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dakika çırpıyoruz. Hazırlanan krema bu şekilde hazır olmuş bulunmakta. Afiyet olsun.

Hazır krema kekte nasıl kullanılır?


Hazır krema kekte nasıl kullanılır?
Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvı yağı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına aktarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Sıvı krema dondurucuya konur mu?


Süt ürünleri Hemen hiçbir süt ürünü dondurucu dostu değildir. Krema dondurucudan çıktıktan sonra dağılarak sulu ve kremsi olur, yoğurt, süt ve süt bazlı ürünler sos haline gelir.

Hazır krema neden kesilir?


Krema neden Topaklanır?


Krema neden Topaklanır?
Katı malzemeleri eklerken her tatlıda dikkat ettiğimiz gibi pastacı kremasında da dikkat etmemiz gereken şey unu ve diğer katı malzemeleri elekten geçirerek eklemektir. Eleyerek geçirmediğinizde gözden kaçan un taneleri topaklanarak ya harcın içerisinde pişmeden kalıyor ya da topaklanarak kremanın kıvamını bozuyor.

Sıvı krema evde nasıl yapılır?


Öncelikle un, tuz, yumurta sarısı ve limon suyu güzelce karıştırılır. Sonra mikserle azar azar süt ilave edilerek mikserin en yüksek devrinde 10 dakika boyunca çırpılır. Sonra cam bir kaba alınır ve 2 saat boyunca buzdolabında tutulur. Sonra kıvam almış olacak kullanabilirsiniz.
 
Açık krema ne kadar dayanır sorusuna cevap vermek gerekirse, kremaların dayanma süresi açıldıktan sonra saklama koşullarına ve cinsine göre değişebilir. Genel olarak açık kremayı buzdolabının arka raflarında, ağzı sıkıca kapalı olarak saklamak önemlidir. Eğer kremayı birkaç hafta içinde kullanacaksanız, buzdolabının arka rafında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Ayrıca pastacı kreması dondurularak 3 ay kadar saklanabilir.

Krema kesilme sorusu da oldukça yaygındır. Kremanın kesilmesi genellikle içinde bulunan yumurta sarısının proteinleriyle ısının etkisiyle pıhtılaşması sonucu oluşur. Bu durumun önüne geçmek için kremayı düşük ateşte ısıtırken dikkatli olmak ve karıştırmayı ihmal etmemek önemlidir.

Bozulmuş sıvı kremayı anlamak için ise bir test uygulayabilirsiniz. Bir bardak sıcak suya bir kaşık kremayı karıştırın. Eğer kremada beyaz pullar oluşuyorsa bu kremayı bozulmuş olduğunu gösterebilir. Bozulmamış bir krema ise suyun içinde homojen bir şekilde kalacaktır.

Hazır krema yerine kullanılabilecek alternatif malzemeler arasında yoğurt, süt, yağ gibi ürünler bulunmaktadır. Özellikle böreklerde ya da keklerde kremaya alternatif olarak yoğurt ve süt karışımı kullanılabilir.

Son olarak sıvı kremanın dondurucuya konulması önerilmez. Süt ürünleri genellikle dondurucuya uygun değildir. Krema dondurucudan çıktığında sulu ve kremsi bir kıvama dönüşebilir. Bu nedenle sıvı krema dondurucuda saklanmamalıdır.

Eğer sıvı krema evde yapmak isterseniz, belirttiğiniz tarife sadık kalarak evde sıvı krema hazırlayabilirsiniz. Özellikle un, tuz, yumurta sarısı, limon suyu ve sütün doğru oranlarda karıştırılması ve mikserle çırpılması önemlidir. Hazırlanan karışımın buzdolabında dinlendirilmesiyle kıvam alacak ve kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun!
 

Ikinci Skype nasil acilir?

Yuze yag surmek zararli mi?

  1. Konular

    1. 1.282.556
  2. Mesajlar

    1. 1.682.840
  3. Kullanıcılar

    1. 32.093
  4. Son üye

Geri
Üst Alt