- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -149
- Meslek
- Webmaster
Açılmamış lensler nasıl saklanır?
1. güneş almayan serin bir dolap yada çekmecede saklamanız yeterli. buzdolabı fazla soğuk olabilir. sıcak memleketteyim, hiç buzdolabına koymadım, bir şey de olmadı. 2. Süslü ben de hiç buzdolabına koymadım şimdiye kadar hiç sorunla karşılaşmadım.
Lens gözde nasıl durmalı?
Sol orta parmağınızla göz kapağınızı kaşınıza doğru çekin. Sağ işaret parmağınızın üzerine lensi koyup sağ orta parmağınızla göz kapağınızı aşağıya çekin. Sonra işaret parmağınızla lensi gözünüzün ortasına hafifçe yerleştirin. Bu duruşunuzu bozmadan aşağıya bakarak lensin yerine tam oturmasını sağlayın.
Kenarı yırtılan lens kullanılır mı?
Lensin temiz ve nemli olması gerekir. Çizik, çentik, yırtık veya çatlak bulunmamalı ve küçük parçacıklar yapışmış olmamalıdır. Lens hasar görmüş ise asla kullanmadan atınız. Yumuşak kontakt lensler kuruduğu zaman da kullanılamaz hale gelirler.
Paketi açılmamış lens bozulur mu?
Soru: Paketinde duran, açılmamış kontakt lenslerim bozulur mu? Son kullanma tarihi, kontakt lenslerin ve içinde bulunduğu solüsyonun steril kaldığı süreyi göstermektedir. Son kullanma tarihi geçmiş olan hiç bir lens kullanılmamalıdır.
Lens solüsyonunun tarihi geçer mi?
Lens solüsyonu üzerinde yazan son kullanma tarihi geçerse asla kullanılmadan çöpe atılmalıdır. Lens solüsyonunu açtığınız tarihten sonra üzerinde yazan son kullanım tarihine kadar kullanılmalıdır.
Lens gözde en fazla kaç saat durmalı?
Günlük lens kullanımında istikrarı yakalamak gerekir. Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Çizik lens takılır mı?
Çizik veya yırtık tespit ederseniz lensi takmayın. Ağrı. Gözde yabancı cisim hissine sebep olan faktörler ağrıya da neden olabilir. Önerilere dikkat ettiğiniz takdirde gözde yabancı cisim hissi ve ağrı devam ediyorsa fazla beklemeden doktorunuza müracaat etmeniz gerekir.