<
T
theking
Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
Şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza süt ,sıvı yağ, su, tuz, şekeri mayayı alıp karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp uzun ince rulo yapıp iki taneyi birleşdirip kıvırıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip tepsi mayasını aldırdıkdan sonra yumurta sarısını sürüp evvelce 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarandek pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz kolay gelsin. Afiyet olsun.
Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
Şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza süt ,sıvı yağ, su, tuz, şekeri mayayı alıp karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp uzun ince rulo yapıp iki taneyi birleşdirip kıvırıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip tepsi mayasını aldırdıkdan sonra yumurta sarısını sürüp evvelce 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarandek pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz kolay gelsin. Afiyet olsun.
Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı