S
SoruCevap
Guest
Acuka Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
4 yemek kaşığı galeta unu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
Acuka Tanımı Yapılışı
Tüm gereçleri rondoya koyup, düzgünce karıştırıyoruz.
Yaklaşık 4-5 dakikada karışmış oluyor.
Ben tuz eklemedim pek hoş bir tadı oldu siz tuzlu seviyorsanız biraz ekleyebilirsiniz.
Hazır olan acukayı bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı gezdirip ağzını sıkıca kapatıyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 1-2 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
4 yemek kaşığı galeta unu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
Acuka Tanımı Yapılışı
Tüm gereçleri rondoya koyup, düzgünce karıştırıyoruz.
Yaklaşık 4-5 dakikada karışmış oluyor.
Ben tuz eklemedim pek hoş bir tadı oldu siz tuzlu seviyorsanız biraz ekleyebilirsiniz.
Hazır olan acukayı bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı gezdirip ağzını sıkıca kapatıyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 1-2 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun