Adaçayı tütsüsü ne işe yarar?
Tütsüleme uzun zamandır ruhsal alemle bağlantı kurmak veya sezgiyi geliştirmek için kullanılmıştır. Geleneksel kültürlerdeki şifacılar ve sıradan insanlar için, şifalanmak ya da ruhsal ikilemleri çözmek ya da düşünmek için yanan adaçayı kullanılır.Adaçayı tütsüsü ne zaman yakılır?
Yeni ayda, sabah ve akşam olmak üzere 2 kez adaçayı tütsüsü yakılarak ritüel yapılır. Tütsü yakılırken “Şimdi şu anda ve burada bilgeliğin bitkisi adaçayı yakıyorum. Mekanıma ve bedenime birikmiş olan negatif enerjiyi geldiği yere geri gönderiyorum, arınıyorum ve şifalanıyorum.” cümlesi yinelenir.Adaçayı tütsüsü günah mı?
Adaçayı tütsüsü günah mı?Adaçayı tütsüsü yakacak kişilerin pek çoğu şu soruyu düşünebilir: Adaçayı yakmak dinen uygun mudur? Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir.
Çörek otu tütsüsü ne işe yarar?
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.Ardıç tütsüsü ne işe yarar?
Koruma ve Şifalandırıcı özellikleri sebebi ile yaygınca tütsülerde tercih edilir. Psişik güçleri aktive etmek, büyü ve negatif enerjileri uzaklaştırmak için kullanılmaktadır. Bedeni rahatlatıcı, sakinleştirici etkisi vardır. Ardıç’ın en büyük özelliği alan koruması, aurayı güçlendirmesidir.Neden adaçayı yakılır?
Neden adaçayı yakılır?Kötü enerjiyi uzaklaştırır. Sinirleri yatıştırır, sakinleştirir. Havadaki mikrobu kırmaya yardımcı olur. Yine inanışa göre adaçayı yakmak nazar ve kötü düşünceyi de uzak tutar.