haberci
Efsanevi Üye

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi'nde muhteşem bir projenin müjdesini verdi: 1000 kişilik dev bir öğrenci yurdu yapılacak!
Dağlı, gençlere yapılan her yatırımın geleceğe atılmış bir adım olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, eğitim altyapısını güçlendirmeye ve gençlere daha iyi imkanlar sunmaya devam ettiklerini belirten Dağlı, şunları dile getirdi:
"Gençlerimizin çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde eğitim almaları, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzun temel taşıdır. Sarıçam ilçesinde, Balcalı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 1000 kişilik öğrenci yurdu projesi, sadece yapısal açıdan değil aynı zamanda kapasitesiyle de büyük bir öneme sahip olacak. Bodrum ve zemin üzerine 5 kat olarak konumlandırılacak olan bu modern yurt, depreme karşı dayanıklı mimarisiyle öğrencilere güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunacak. Toplamda 1 milyar 190 milyon lira değerindeki bu proje, 200 gün içerisinde tamamlanacak ve hizmete açılacak. Bu proje sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda Sarıçam'ın sosyal ve ekonomik yapısına da büyük katkı sağlayacak."
Gençlerin eğitim olanaklarına kolayca erişebilmelerini sağlamanın kendileri için bir sorumluluk olduğunu belirten Dağlı, proje sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. "Adana'mızın gelişimi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yeni yurdumuzun şimdiden hayırlı olmasını dilerim." dedi.